Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Δεύτερο κύμα χτυπά την Αττική με καταρρακτώδεις βροχές [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Δεύτερο κύμα χτυπά την Αττική με καταρρακτώδεις βροχές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, μέσα από τους φακούς του Πρακτορείου EUROKINISSI, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 (EUROKINISSI)

Εντυπωσιακές εικόνες από τους κεραυνούς στην Αττική - Διακοπές ρεύματος σε Βύρωνα, Παγκράτι και σε περιοχές του Κέντρου

Νέο κύμα κακοκαιρίας χτυπά την Αττική αυτή την ώρα, καθώς η βροχή είναι καταρρακτώδης σε πολλές περιοχές ενώ οι κεραυνοί ακούγονται σε όλο το λεκανοπέδιο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα «χτυπούν» την πρωτεύουσα για δεύτερη φορά αφού το μεσημέρι η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε άνευ προηγουμένου προβλήματα με κίνηση στους δρόμους, πλημμύρες, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές.

Αντίστοιχα, διακοπές ρεύματος υπάρχουν λόγω της κακοκαιρίας στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ασκληπιού και Ιπποκράτους, στον Βύρωνα και το Παγκράτι. Αντιστοίχως και στη Νεάπολη Εξαρχείων από τις 20:00.

Χάος στην Αττική το μεσημέρι της Τετάρτης – Χείμαρροι οι δρόμοι, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές

Εικόνες άνευ προηγουμένου καταγράφηκαν στην Αθήνα, μία ανάσα από την πλατεία Συντάγματος λόγω της κακοκαιρίας Daniel και συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό όταν μία γυναίκα παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Βασιλίσσης Σοφίας!Τα βίντεο κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ανθρώπους να προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι στη μέση του δρόμου με δύο γυναίκες να μην τα καταφέρνουν.

Τη μια προσπαθεί και τα καταφέρνει ένας άνδρας να την σηκώσει ενώ η άλλη παρασύρεται για αρκετά μέτρα μέχρι τελικά να πιαστεί από μία κολώνα σηματοδότησης.

Το Meteo έκανε λόγο για διαδοχικά κύματα καταιγίδων που «χτυπούν» την Αττική κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 06/09. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες, ακολουθούμενα από ισχυρότερα γενικευμένα φαινόμενα τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα (00:00) έως νωρίς το βράδυ (21:30) της Τετάρτης 06/09 σημειώθηκε στην Αίγινα με 136 mm, ενώ το ύψος βροχόπτωσης στην Αθήνα (Γκάζι) έφτασε τα 55 mm.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων έως τις 21:30, όπως αυτά καταγράφηκαν από 84 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Πλημμύρισε και το Μοναστηράκι

Αντίστοιχα, απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν και στο Μοναστηράκι, όπου ο σταθμός πλημμύρισε, ενώ η οδός Πανδρόσου έγινε χείμαρρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments