Ελλάδα

Πήλιο: Πτυσσόμενη γέφυρα στήνει ο στρατός, αποκομμένα τα χωριά [vid]

Πήλιο: Πτυσσόμενη γέφυρα στήνει ο στρατός, αποκομμένα τα χωριά [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΜΗΛΙΝΑ ΠΗΛΙΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)

Σε απόγνωση οι κάτοικοι. Δεν έχουν ρεύμα, νερό και κυρίως φάρμακα.

Συνεχίζονται οι δραματικές καταστάσεις στο Πήλιο, το οποίο ουσιαστικά έχει αποκοπεί και κανείς δεν μπορεί να φύγει προς και από τον Βόλο. Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πάρα πολλά σημεία, με τα τα χωριά να είναι αποκλεισμένα χωρίς νερό, ρεύμα και φάρμακα. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια από ειδικό τμήμα του στρατού να αποκατασταθεί η οδική συγκοινωνία του νότιου Πηλίου με το Βόλο με πτυσσόμενη γέφυρα μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων. Πρόκειται για μία προσωρινή λύση μέχρι να επισκευαστεί η γέφυρα των Καλών Νερών που καταστράφηκε λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Βόλος: Νερό με το δελτίο και με ωράριο [vid]

Μέχρι να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η υδροδότηση στον Βόλο, το νερό θα παρέχεται με το δελτίο και με συγκεκριμένο ωράριο. σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, λόγω της ανυπολόγιστης καταστροφής που έχει προκληθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Βόλου, «θα παρέχεται νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γιάννη Δήμου και έως την παραλία, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από 4 γεωτρήσεις. Δεν είναι αρκετό ούτε και πόσιμο. Θα δοθεί με μέτρο. Θα λειτουργεί 3 ή 4 ώρες το νερό, θα κόβεται και θα ξαναλειτουργεί για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες. Από 11 τη νύχτα θα κόβεται παντελώς, γιατί αυτό το νερό είναι προσωρινό και όχι προς πόση. Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Έχουν κάνει μικρές παρεμβάσεις οι τεχνικοί για να δώσουμε άμεσα λίγο νερό. Και πρέπει κάποια στιγμή να σταματά η άντληση του νερού για να γεμίζουν οι δεξαμενές από τη γεώτρηση. Είναι τραγική η κατάσταση.

Επίσης, στη Νέα Ιωνία, το απόγευμα, την ίδια ώρα, από Μαιάνδρου και κάτω, μεταξύ Κραυσίδωνα και Αναύρου, θα δοθεί και εκεί νερό. Στην Πορταριά, το Κατηχώρι και τα Πλατανίδια υπάρχει υδροδότηση. Σε άλλες περιοχές, όπως η Άλλη Μεριά, ο Άγιος Γεώργιος, η Αγία Παρασκευή, είναι πλήρης η καταστροφή. Ζητάω κατανόηση. Για όλο αυτό το δίκτυο χρειάζονται μέρες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και θα δώσουμε λύσεις. Υπάρχει εδώ κλιμάκιο κυβερνητικό να δούμε πώς θα αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνει καινούργιο» είπε ο δήμαρχος Βόλου και ευχαρίστησε ιδιώτες και επιχειρηματίες που προσέφεραν νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments