Πολιτική

Ακυρώνεται η ομιλία του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ [vid]

Ακυρώνεται η ομιλία του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [355226] ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 86η ΔΕΘ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ακυρώνεται η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

Την απόφαση φέρεται να πήρε ο ίδιος, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τις καταστραφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο.

Επανασχεδιασμός του προγράμματος Μητσοτάκη

Από χθες είχε ήδη αποφασιστεί ότι ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί το τριήμερο της ΔΕΘ και είχαν ειδοποιηθεί και όλα τα κυβερνητικά στελέχη, με την οδηγία η παρουσία τους να περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες επαφές στο πλαίσιο της Έκθεσης.

Τελικά, σήμερα ελήφθη η απόφαση να ακυρωθούν τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο όσο και η συνέντευξή του την Κυριακή, που είχαν καταλήξει χθες ότι θα ήταν οι δύο μόνες παρουσίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία και αναζητώνται ημερομηνίες στο επιτελείο του Μαξίμου. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο σχετικός οδικός χάρτης για την εμφάνιση του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Στις 11 το πρωί ο Κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ακολούθως θα γίνει ο σχεδιασμός για την επίσκεψή του στον πληγέντα Βόλο. Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να μεταβεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για να ενημερωθεί επί τόπου σχετικά με τις ζημιές που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την άμεση στήριξη όσων επλήγησαν με την καταβολή αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των υποδομών.

ΔΕΘ: Η Κεντρική Μακεδονία προσπαθεί να μετατραπεί σε μια συγκεντρωτική ελληνική οικονομία

Λίγες ημέρες απομένουν για τη ΔΕΘ 2023 και η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για άλλη μία χρονιά να φορέσει τα «γιορτινά» της για να υποδεχτεί την έκθεση που συγκεντρώνει τις κορυφές του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, κρύβοντας, ενδεχομένως, «κάτω από το χαλί», εγγενείς αδυναμίες που οφείλονται στην αναπτυξιακή μονομέρεια και στον «υδροκεφαλισμό» του ελληνικού κράτους και οικονομίας.

Στην φετινή ΔΕΘ, με φόντο την οικονομία, και ιδιαίτερα το ζήτημα της ακρίβειας, τη «μερίδα του λέοντος» της προσοχής συγκεντρώνει η εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται να εξαγγείλει νέα μέτρα στήριξης των πολιτών. Χαρακτηριστικά, στο «τραπέζι» είναι ενδεχόμενη παράταση του Market Pass και μετά τον Οκτώβριο, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και γύρω από την ενίσχυση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ήδη παρατάθηκε και για τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο τέλος του Αυγούστου προανήγγειλε την έναρξη των εργασιών για το flyover, ενώ επισκέφτηκε και άλλα έργα υποδομών, με προεξέχον σαφώς το Μετρό της συμπρωτεύουσας, που αναμένεται να ωθήσουν προς τα μπρος την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Ωστόσο, η Θεσσαλονίκη, η πόλη που φιλοξενεί την Διεθνή Έκθεση και για όσο διαρκεί γίνεται το επίκεντρο της προσοχής, αλλά και η ευρύτερη περιφέρεια, παρά τα έργα τα οποία εξαγγείλονται και υλοποιούνται διαχρονικά, παραμένει στην «σκιά» της πρωτεύουσας στην οποία συγκεντρώνεται σχεδόν το ήμιση του πλούτου και της παραγωγής της χώρας.Χαρακτηριστική είναι η «υπεροχή» της Περιφέρειας Αττικής έναντι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τζίρο των επιχειρήσεων, με μια αναλογία που αγγίζει το 1 προς 5.

Αποτέλεσμα, η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, να υπολείπονται σε βασικές παραμέτρους που ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου και των πολιτών του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments