Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Με φορτωτή ο απεγκλωβισμός πολιτών από σπίτι στη συνοικία του Αγίου Θωμά [vid]

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Με φορτωτή ο απεγκλωβισμός πολιτών από σπίτι στη συνοικία του Αγίου Θωμά [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη με τα νερά να έχουν φτάσει σε μεγάλο ύψος.

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από την πλημμυρόπληκτη συνοικία του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας, η οποία πλέον εκκενώνεται από τους κατοίκους… Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη με τα νερά να έχουν φτάσει σε μεγάλο ύψος. Είναι χαρακτηριστικό πως καταγράφηκε απεγκλωβισμός πολιτών από τον πρώτο όροφο οικίας, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να γίνει με άλλο τρόπο παρά με φορτωτή.

Κακοκαιρία Daniel: Το λιμενικό απεγκλώβισε 9 Γερμανούς τουρίστες από παραλία στο Πήλιο [vid]

Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 9 Γερμανών τουριστών από παραλία του Πηλίου πραγματοποιήθηκε από το Λιμενικό. Ειδικότερα, δύο σκάφη του Λιμενικού προσέγγισαν την παραλία «Χοντρή Άμμος» και απεγκλώβισαν τους 9 τουρίστες και όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Βόλο.

Κακοκαιρία «Daniel»: Εστάλη «112» στον Άγιο Θωμά Λάρισας [vid]

Οι στιγμές στη Λάρισα και στους γύρω οικισμούς είναι πολύ δύσκολες, καθώς η υπερχείλιση του Πηνειού προκαλεί πλημμυρικά φαινόμενα. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τη Γιαννούλη, εστάλη μήνυμα από το «112» και στον οικισμό του Αγίου Θωμά, μέσω  του οποίου ζητείται από τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς τη Φιλιππούπολη.

«Αν βρίσκεστε στη συνοικία Άγιος Θωμάς  Δ. Λάρισας απομακρυνθείτε προς Φιλιππούπολη λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Εκτακτα μέτρα για τη δημόσια υγεία στις πληγείσες περιοχές -Εγκύκλιος του υπ. Υγείας [vid]

Εγκύκλιο για τη λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας μετά από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel εξέδωσε το υπ. Υγείας. Η κατάσταση στην Καρδίτσα, τον Βόλο, το Πήλιο, την Λάρισα, τα Τρίκαλα είναι δραματική μετά την κακοκαιρία και τις τρομακτικές πλημμύρες που σημειώθηκαν και το υπ. Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο με παραλήπτες τις περιφέρειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments