Ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο η 87η ΔΕΘ [vid]
Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ 87η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (MEGAPRESS/ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)
Η 87η ΔΕΘ θα ανοίξει τις πύλες της, το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, στις 10πμ και “θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΕΘ-HELEXPO.
“Η ΔΕΘ-HELEXPO, κοινωνός της αγωνίας που βιώνει τις τελευταίες ημέρες η χώρα εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών, συμμερίζεται τη δυσκολία των στιγμών και τον πόνο των ανθρώπων που έχουν πληγεί” επισημαίνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας.
Προσθέτει ότι “λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική αυτή περίσταση, αλλά και το δεδομένο ότι η 87η ΔΕΘ αποτελεί ένα κορυφαίο εκθεσιακό, επιχειρηματικό και εμπορικό γεγονός, με εκατοντάδες συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με μια προηγηθείσα προετοιμασία μηνών, προσαρμόζει τη λειτουργία της Έκθεσης στα νέα δεδομένα, τα οποία επηρεάζουν το πρώτο Σαββατοκύριακο”.
ΔΕΘ: Η Κεντρική Μακεδονία προσπαθεί να μετατραπεί σε μια συγκεντρωτική ελληνική οικονομία
Το ωράριο της Έκθεσης είναι 10πμ με 10μμ τα Σαββατοκύριακα και 4μμ με 10 μμ τις καθημερινές.
Λίγες ημέρες απομένουν για τη ΔΕΘ 2023 και η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για άλλη μία χρονιά να φορέσει τα «γιορτινά» της για να υποδεχτεί την έκθεση που συγκεντρώνει τις κορυφές του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, κρύβοντας, ενδεχομένως, «κάτω από το χαλί», εγγενείς αδυναμίες που οφείλονται στην αναπτυξιακή μονομέρεια και στον «υδροκεφαλισμό» του ελληνικού κράτους και οικονομίας.
Ωστόσο, η Θεσσαλονίκη, η πόλη που φιλοξενεί την Διεθνή Έκθεση και για όσο διαρκεί γίνεται το επίκεντρο της προσοχής, αλλά και η ευρύτερη περιφέρεια, παρά τα έργα τα οποία εξαγγείλονται και υλοποιούνται διαχρονικά, παραμένει στην «σκιά» της πρωτεύουσας στην οποία συγκεντρώνεται σχεδόν το ήμιση του πλούτου και της παραγωγής της χώρας.Χαρακτηριστική είναι η «υπεροχή» της Περιφέρειας Αττικής έναντι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τζίρο των επιχειρήσεων, με μια αναλογία που αγγίζει το 1 προς 5.
Αποτέλεσμα, η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, να υπολείπονται σε βασικές παραμέτρους που ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου και των πολιτών του.
Σύμφωνα με τους Περιφερειακούς Λογαριασμούς που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ με στοιχεία για το 2020, η Κεντρική Μακεδονία, η πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας μετά την Αττική με 1,7 εκατ. κατοίκους, δεν βρίσκεται καν στην πρώτη πεντάδα ανάμεσα στο σύνολο των επικρατειών, με μόλις 12.043 ευρώ κατά κεφαλήν ΑΕΠ και με μια μείωση της τάξης του 9,7% από το 2019.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας