Ελλάδα

Blue Horizon: Πήραν προθεσμία για την Κυριακή οι τρείς από τους συλληφθέντες για την δολοφονία του 36χρονου

Blue Horizon: Πήραν προθεσμία για την Κυριακή οι τρείς από τους συλληφθέντες για την δολοφονία του 36χρονου

Πηγή Φωτογραφίας: [363406] ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ -ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ BLUE HORIZON ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 36ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΓΙΩΤΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί στις 09:30 πήραν οι τρεις συλληφθέντες του Blue Horizon

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί στις 09:30 πήραν οι τρεις συλληφθέντες του Blue Horizon. Οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για τη ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πύλη Ε3 του λιμανιού του Πειραιά με θύμα τον 36χρονο Αντώνη προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή. Εν τέλει όπως αναμενόταν ζήτησαν και πήραν προθεσμία.Ο τέταρτος συλληφθείς δεν θα παραστεί στη διαδικασία καθώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στα 4 μέλη του πληρώματος για το θάνατο του 36χρονου ενώ όλοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για σήμερα.

Παράλληλα, ο Εισαγγελέας Πειραιά διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες στελεχών του Λιμενικού κατά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία και έμπρακτη στήριξη της οικογένειας του 36χρονου Αντώνη

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοϊας για την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου αλλά και έμπρακτη στήριξη της οικογένειας του 36χρονου που απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» χάνοντας τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Μετά από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του συνδικαλιστικού σωματείου των ναυτικών, η ΠΝΟ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι η Πολιτεία οφείλει και πρέπει να λάβει άμεσα και χωρίς καμία αναβολή όλα τα απαραίτητα μέτρα που σκοπό έχουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Επισημαίνει επίσης ότι οι Έλληνες Ναυτικοί, είναι παραδείγματα προς μίμηση για την ναυτοσύνη τους και για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και δεν θα πρέπει με αφορμή το τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά και την επιλογή που έκαναν οι εμπλεκόμενοι σε αυτό, να κατηγορούνται και να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι ναυτικοί.

Η ΠΝΟ κάνει λόγο για μη ορθή εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών που αναφέρονται στην ασφάλεια της ναυτιλίας και των λιμανιών,για  παραβίαση των ορίων και ωρών απασχόλησης και ανάπαυσης των ναυτικών και για μη εξορθολογισμό των δρομολογίων που όπως επισημαίνει , οδηγούν μαθηματικά στην διακινδύνευση  της ασφάλειας των ίδιων των πλοίων, των επιβατών και των δρομολογίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments