Οικονομία

Σκρέκας: «Ο αριθμός των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη»

Σκρέκας: «Ο αριθμός των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη»
«Ο αριθμός των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη, είναι πολλές χιλιάδες που έχουν υποστεί ζημίες, το μέγεθος των οποίων θα το γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα» τόνισε ο Υπ. Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Ο αριθμός των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη, είναι πολλές χιλιάδες που έχουν υποστεί ζημίες, το μέγεθος των οποίων θα το γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα» τόνισε στον ΣΚΑΙ ο Υπ. Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Επεσήμανε ότι υπάρχει συντονισμός με τα κατά τόπους επιμελητήρια στις περιφέρειες που επλήγησαν και έχουν δοθεί οδηγίες στις πληγείσες επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες για να αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια.

Ανέφερε οτι στο πλαίσιο αυτό την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι επαγγελματίες να υποβάλλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα AROGI.GOV.GR.

Στη συνέχεια οι αρμόδιες επιτροπές θα κάνουν εκτίμηση των ζημίων στις επιχειρήσεις τους και κατόπιν οι πληγέντες επαγγελματίες θα μπορούν να πληρωθούν την προκαταβολή.

Κακοκαιρία Daniel: Στους 14 οι νεκροί – 3 αγνοούμενοι [vid]

Πριν λίγο εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί αγνοούμενων από την Μεταμόρφωση Καρδίτσας.Έτσι οι αγνοούμενοι επισήμως είναι πλέον τρεις. Νωρίτερα, είχε ανασυρθεί η σορός του 12ου θύματος, ενός άνδρα από υπαίθριο χώρο ανάμεσα στους οικισμούς του Αγίου Δημήτριου και του Πέτρινου στην Καρδίτσα.

Κακοκαιρία Daniel: 4.250 διασώσεις από την Πυροσβεστική σε όλη τη Θεσσαλία [vid]

Συνολικά 4.250 διασώσεις – απομακρύνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία έχουν γίνει από την περασμένη Τρίτη 5/09, μέχρι και σήμερα Κυριακή 10/09, στις 07:00 το πρωί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική που επιχειρεί διαρκώς στις πλημμυρισμένες περιοχές, μετά τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel από περιοχές της Θεσσαλίας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 9.047 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Η κατάσταση στη Θεσσαλία δεν περιγράφεται με λόγια μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας και οι απεγκλωβισμοί είναι συνεχείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments