Οικονομία

Σκρέκας: Υπουργική απόφαση για πλαφόν στην τιμή πώλησης νερού στη Θεσσαλία

Σκρέκας: Υπουργική απόφαση για πλαφόν στην τιμή πώλησης νερού στη Θεσσαλία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Υπουργική απόφαση για πλαφόν στην τιμή πώλησης του νερού εντός της ημέρας προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας

Διευκρίνισε πως η απόφαση θα αφορά μόνο τη Θεσσαλία και θα ισχύει έως το τέλος Οκτωβρίου

Υπουργική απόφαση για πλαφόν στην τιμή πώλησης του νερού εντός της ημέρας προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μετά τις εξωφρενικές τιμές πώλησης του εμφιαλωμένου νερού σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Διευκρίνισε πως η απόφαση θα αφορά μόνο τη Θεσσαλία και θα ισχύει έως το τέλος Οκτωβρίου, ενώ ανέφερε πως έχει υπάρξει επικοινωνία με αλυσίδες ώστε οι πλημμυροπαθείς να έχουν έκπτωση έως 40% σε έπιπλα και οικοσκευές. Παράλληλα είπε πως δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχωρούν σε οριζόντιεςεκπτώσεις 20% σε όλα τα είδη πλην τσιγάρων και οινοπνευματωδών ποτών. Σημείωσε πως ελέγχονται όλες οι μεγάλες αλευροβιομηχανίες για το μικτό του τους περιθώριο. Υπενθύμισε πως έχουν επιβληθεί πρόστιμα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για παραπλανητικές εκπτώσεις.

Τι αποζημιώσεις δικαιούνται νοικοκυριά, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις – Αναλυτικά [vid]

Με μια πλειάδα μέτρων η κυβέρνηση προχωράει στη στήριξη κατοίκων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel. Άμεσες αποζημιώσεις, οικονομική ενίσχυση, στεγαστική συνδρομή, αναστολή πλειστηριασμών, φορολογικές και ασφαλιστικές απαλλαγές, καθώς και αναστολή συμβάσεων εργασίας, είναι ορισμένα εξ αυτών.

Ήδη άνοιξε από το πρωί της Δευτέρας η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των κατοίκων της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, που είδαν τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους να βυθίζονται στα λασπόνερα, ενώ όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο  ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος μέχρι την Τετάρτη θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τις περιοχές της Φθιώτιδας και της Λάρισας, ενώ μέχρι την Παρασκευή για τις επόμενες περιοχές.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία υλοποίησης του πλαισίου κρατικής αρωγής και στήριξης των πληγέντων στη Θεσσαλία, διαβεβαίωσε πως «όλοι μαζί, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με γοργούς και ταχείς ρυθμούς».

Ειδικότερα, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr έχει ήδη ανοίξει για τις περιοχές και τους νομούς της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας και μέχρι την Τετάρτη θα έχει ανοίξει για τις περιοχές της Φθιώτιδας και της Λάρισας, ενώ μέχρι την Παρασκευή για τις επόμενες περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments