Πολιτική

Άδωνις: Ασφαλιστική κάλυψη σε όλους ανεξαιρέτως τους πλημμυροπαθείς

Άδωνις: Ασφαλιστική κάλυψη σε όλους ανεξαιρέτως τους πλημμυροπαθείς

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot OPEN, Στα θέματα που συνθέτουν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

Στα θέματα που συνθέτουν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

Στα θέματα που συνθέτουν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open και τη δημοσιογράφο κ. Εύα Αντωνοπούλου.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν πληγέντα μόνο του

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν θα δοθούν άμεσα τα χρήματα της βοήθειας στους πληγέντες, ο υπουργός Εργασίας ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω. Όπως ακριβώς συνέβη με τον Covid. Όπως ακριβώς συνέβη με τον Ιανό.

Αύριο δίνουμε ασφαλιστική κάλυψη σε όλους τους συμπολίτες μας ανεξάρτητα από οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία. Όλα τα υπουργεία είναι επάνω από το δράμα των συμπολιτών μας».

Τα λεφτά που δαπανήθηκαν για τον Ιανό δόθηκαν με τον ταχύτερο τρόπο

Αναφερόμενος στο προηγούμενο του Ιανού και σε καταγγελίες για πλημμελή χρηματοδότηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «τα λεφτά που δόθηκαν στον Ιανό έγιναν με τον ταχύτερο τρόπο που έγινε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Τα δάνεια, τότε, ήταν εγγυημένα.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω. Και αυτή είναι η ξεκάθαρη εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στη Θεσσαλία δεν έγινε απλά μια καταστροφή, αλλά μια θεομηνία

Ως προς την Πολιτική Προστασία και τις κριτικές που έχουν διατυπωθεί, ο υπουργός ανέφερε: «Δεν είμαι ο αρμόδιος για να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Πάντως το φαινόμενο που έγινε φέτος στη Θεσσαλία, αρκετοί ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι συμβαίνει μία φορά ανά χίλια χρόνια.

Πρόκειται για θεομηνία, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης».

Σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης απέναντι στην κακοκαιρία Daniel, ο Άδωνις επισήμανε πως «για τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχει τεχνικό έργο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια θεομηνία».

Θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας απέναντι στους πληγέντες

Ως προς τις κατηγορίες που ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κακοκαιρία Daniel, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε: «Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορεί να κάνει άμεση απορρόφηση. Άρα, αυτά που λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι αληθή. Εγώ δεν κάνω πολιτική σπέκουλα στον ανθρώπινο πόνο και τον ανθρώπινο καημό. Δεν είμαι πολιτικάντης. Το πολιτικό μας καθήκον ως κυβέρνηση να είστε βέβαιη ότι θα το πράξουμε στο ακέραιο.

Επίσης, ο καθηγητής κ. Ευθύμης Λέκκας λέει ότι κανένα τεχνικό έργο δεν μπορεί να σταματήσει τέτοια καταστροφή. Σε 48 ώρες έπεσε βροχή στη Μαγνησία ίση με αυτή που πέφτει σχεδόν σε ένα χρόνο στη Γερμανία.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε απορρόφηση και στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Κάθε πολίτης μπορεί να επισκεφθεί τις σχετικές επίσημες ιστοσελίδες και να το διαπιστώσει. Η απορρόφηση των κονδυλίων πηγαίνει πάρα πολύ καλά στην Ελλάδα.

Το πρόβλημά μας ήταν ότι είχαμε μια πολύ μεγάλη καταστροφή και τώρα, πρέπει να δώσουμε αποφασιστικές και ριζικές λύσεις».

Δεν είναι σοβαρό να υποστηρίζεται ότι για τη θεομηνία ευθύνεται ο… κ. Αγοραστός

Σε σχέση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Κουρέτα και τις καταγγελίες του εναντίον του κ. Αγοραστού, με βάση τις οποίες ο νυν περιφερειάρχης ήταν κακός στην απορροφητικότητα των κονδυλίων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Σας καλώ να φωνάξετε τον κ. Κουρέτα και τον κ. Αγοραστό να κάνουν το σχετικό διάλογο.

Πάντως, ο Αγοραστός ήταν πολύ καλός ως προς την απορροφητικότητα. Μιλάμε σοβαρά ότι φταίει ο κ. Αγοραστός για τη θεομηνία; Έχουμε μια τεράστια, βιβλική καταστροφή και κάποιοι ισχυρίζονται ότι φταίει ο κ. Αγοραστός. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Δεν είναι δίκαιο να πούμε ότι φταίει ένας άνθρωπος για την πλημμύρα που έγινε. Αδύνατον να ευθύνεται ένας άνθρωπος.

Επίσης, αντιπλημμυρικά έργα για τέτοια καταστροφή δεν μπορούν να είναι πλήρως αποτελεσματικά. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το μέγεθος του νερού ήταν βιβλικό. Και είναι δυνατό να λέμε ότι φταίει ο κ. Αγοραστός;».

Η προσωπική διαφορά θα δοθεί κανονικά

Τέλος, ερωτηθείς για την προσωπική διαφορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «οι κυβερνητικές δεσμεύσεις μας θα υλοποιηθούν στο ακέραιο. Έχουμε πολύ καλή πορεία στην οικονομία μας. Επίσης, από σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να πείσει την Ε.Ε. να αποδεσμεύσει ένα ποσό που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Αυτό μας δίνει μια δημοσιονομική ανάσα. Θα δοθεί κανονικά η προσωπική διαφορά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments