Πολιτική

Άδωνις: Τάχιστη η αντίδραση του υπουργείου Εργασίας υπέρ των πλημμυροπαθών

Άδωνις: Τάχιστη η αντίδραση του υπουργείου Εργασίας υπέρ των πλημμυροπαθών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Στις παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δίνει προτεραιότητα ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

«Από την πρώτη στιγμή, δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους πληγέντες πλήρη ασφαλιστική κάλυψη»

Στις παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δίνει προτεραιότητα ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι, μπροστά στα προβλήματα των πλημμυροπαθών, το υπουργείο Εργασίας κινήθηκε με χαρακτηριστική ταχύτητα, λέγοντας ότι «μέσα σε λιγότερο από δέκα ώρες, βάλαμε σε εφαρμογή την πλατφόρμα για τους πλημμυροπαθείς. Κάθε εργαζόμενος που δουλεύει σε εταιρεία που δεν λειτουργεί λόγω της θεομηνίας. θα λαμβάνει 534 ευρώ το μήνα και δώσαμε από την πρώτη στιγμή πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε όλους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία τους».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη και τοποθετήθηκε και σε άλλα ζητήματα αιχμής της τρέχουσας επικαιρότητας

Η κακοκαιρία Daniel άλλαξε τη μετεωρολογική ιστορία της Μεσογείου

Ερωτηθείς από ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό για το συντονισμό και την πρόληψη, ο υπουργός ανέφερε: «Δεν είναι δική μου δουλειά., Αυτή είναι δουλειά του πρωθυπουργού. Η κακοκαιρία Daniel άλλαξε κατά τον κ. Κολυδά  τη μετεωρολογική ιστορία της Μεσογείου. Στη Λιβύη έχει φέρει την καταστροφή με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Φαινόμενο περισσότερο από ακραίο».

Ιδιαιτερότητες των βιομηχανιών τροφίμων και ποτών

Αναφορικά με τη λεγόμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι «στους εργαζόμενους επιτρέπουμε την επταήμερη εργασία στον κλάδο αυτό, προβλέπουμε κυλιόμενες βάρδιες. Με βάση τις ειδικές μελέτες, αυτές οι εταιρείες αυτές χάνουν πολύ από το κλείσιμο των μηχανών και αυτό πρέπει να το έχουμε υπ’ όψη. Οι εργαζόμενοι το ζητούν οι ίδιοι γιατί υπερωριακή εργασία αμείβεται επιπλέον. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Ειδικά στα εμφιαλωμένα νερά, για να φέρω ένα παράδειγμα, το μηχάνημα που φτιάχνει τα μπουκάλια θέλει ένα 24ωρο για να ξαναλειτουργήσει».

Άμεσα 2.500 θέσεις καλοπληρωμένης εργασίας

Με αφορμή ερώτημα για την όλη πορεία της κυβέρνησης, ο Άδωνις τόνισε ότι «το υπουργείο Εργασίας πηγαίνει πολύ καλά. Αύριο θα είμαι στη Θεσσαλονίκη με τη ΔΥΠΑ. Κάναμε συμβόλαιο με 90 επιχειρήσεις. Αυτές προσφέρουν 2500 θέσεις καλοπληρωμένης εργασίας. Οι άνθρωποι θα μπαίνουν χωρίς δουλειά και θα βγαίνουν με δουλειά.

Δεν είναι δουλειά του κάθε υπουργού να κρίνει συνεχώς τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό είναι δουλειά του κυρίου Μητσοτάκη».

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα καταβληθεί κανονικά τον Ιανουάριο

Ως προς το επίδομα διαφοράς και το market pass, ο υπουργός είπε πως «ο  κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί κανονικά τον Ιανουάριο. Ως προς το market pass, δεν είμαι πλέον αρμόδιος».

Η διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Σχετικά με τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «η σχετική διάταξη τώρα βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα. Όταν θα τελειώσει ο έλεγχος, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο».

Έχω εμπιστοσύνη στις λύσεις που θα επεξεργαστεί ο κ. Μητσοτάκης

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας,. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι «στην Ελλάδα έγινε κατακλυσμός. Στη Θεσσαλία έπεσαν δισεκατομμύρια λίτρα νερού. Στο Μάαστριχτ, μια τέλεια οχυρωμένη πόλη, οι κάτοικοι υπέστησαν πρωτοφανή κατακλυσμό. Είναι δυνατόν ένας κατακλυσμός να μη μας φέρει πρόσθετες δυσκολίες;

Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα βρει τις κατάλληλες λύσεις.

Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να αναχαιτίσει αυτή τη θεομηνία

Τέλος, ως προς το εάν έγιναν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Φάμελλος δεν έχουν δίκιο όταν κατηγορούν την κυβέρνηση. Ο κ .Ευθύμης Λέκκας και όλοι οι άλλοι ειδικοί έχουν δηλώσει ότι δεν υφίσταται κανένα αντιπλημμυρικό έργο που να μπορεί να σταματήσει αυτήν την καταστροφή.

Τα αντιπλημμυρικά στη Λάρισα έχουν ύψος 9 μέτρα και το νερό έφτασε ύψος 10,5 μέτρα.

Και ως προς την πρόσφατη παρέμβαση της εισαγγελέως, αυτή πολύ καλά κάνει και διατάσσει ευθύνες. Άριστα διατάχθηκε η έρευνα. Θα δούμε όμως τι θα βγάλει η έρευνα στο τέλος. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments