Άδωνις: Το εργασιακό νομοσχέδιο συζητείται από τα τέλη Ιουλίου
Πηγή Φωτογραφίας: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης "Για την ενίσχυση της εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας" Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Σε σημαντική παρέμβαση προέβη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Η κοινοβουλευτική συζήτηση έλαβε χώρα στη διαρκή επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τον τίτλο «Για την ενίσχυση της εργασίας – Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20.7.2019».
Στο πλαίσιο της εν λόγω κοινοβουλευτικής συζήτησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε τη δυνατότητα να απαντήσει σε αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από αντιπολιτευτικές πολιτικές δυνάμεις.
Η υπουργική παρέμβαση κινήθηκε πρωτίστως σε διαδικαστικό επίπεδο και, πιο ειδικά, στο κρίσιμο πεδίο της δημόσιας διαβούλευσης.
Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο συζητείται στη δημόσια σφαίρα από τα τέλη του Ιουλίου. Η κοινωνία έχει συζητήσει για το νομοσχέδιο αυτό από τα τέλη του Ιουλίου. Η διαβούλευση διήρκεσε 19 ημέρες, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε αρκεστεί στις 8 ημέρες. Το νομοσχέδιο τήρησε με το παραπάνω τους νόμους της δημόσιας διαβούλευσης».
Εν συνεχεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «18 άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν την ευρωπαϊκή οδηγία. Τα κόμματα με ευρωπαϊκή αναφορά αναμένεται να υποστηρίξουν τα 18 άρθρα της ευρωπαϊκής οδηγίας. Δεν μπορεί λοιπόν ένα κόμμα να λέει ότι είναι φιλοευρωπαϊκό και, την ίδια στιγμή, να διαφωνεί και να καταψηφίζει την ευρωπαϊκή οδηγία.
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να υπερψηφίσουν, για λόγους συνέπειας, τα 18 άρθρα. Τουλάχιστον, το ΚΚΕ είναι πιο ευθύ και συνεπές με τις ιδεολογικές αρχές του, γιατί είναι υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε. και λέει ότι το νομοσχέδιο πρέπει να φύγει και να μη ξαναγυρίσει».
Το σχόλιο σας