Πολιτική

Μητσοτάκης: Βάζει τέρμα στις κυβερνητικές αλλαγές

Μητσοτάκης: Βάζει τέρμα στις κυβερνητικές αλλαγές

Πηγή Φωτογραφίας: [355213] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 86ης ΔΕΘ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Τελεία ή, έστω. "άνω τελεία" βάζει ο πρωθυπουργός στα σενάρια ανασχηματισμού.

Στη δίνη της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Θεσσαλία κινείται η πολιτική σκηνή του τόπου, επιχειρώντας να βρει το βηματισμό της αλλά και τις ισορροπίες που διαταράχθηκαν από τα θλιβερά γεγονότα και τις επεκτάσεις τους.

Στο ενδοκυβερνητικό πεδίο η αμηχανία που προκάλεσαν οι αιχμές του Βασίλη Κικίλια για τον προκάτοχό του Χρήστο Στυλιανίδη σχετικά με το τι παρέλαβε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης σε επίπεδο πρόληψης και η συνεχιζόμενη σεναριολογία περί ανασχηματισμού, οδήγησε στο ξεκαθάρισμα του “τοπίου”, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κυβερνητικές πηγές έδωσαν τέλος στη φήμη αυτή και διευκρίνισαν ότι ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να αλλάξει τη σύνθεση της κυβέρνησης. Προτάσεις για αλλαγές έχουν γίνει, αλλά ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει αποφασίσει να μην κάνει καμία κίνηση τώρα ή μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώθηκε η στήριξή του κυρίου Μητσοτάκη στον κ. Κικίλια. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου αυτή τη στιγμή είναι να επικεντρωθεί μόνο στα κύρια ζητήματα που προκύπτουν από την καταστροφή της Θεσσαλίας και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης, χωρίς “αγκάθια” που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παράπονα, καθυστερήσεις ή κωλύματα ή να διαταράξουν την ενότητα της κυβέρνησης.

Συντονισμό και ενιαία παρουσία επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου και ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου θα μιλήσει το Σάββατο βράδυ στους παραγωγικούς φορείς και την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Στο πλαίσιο της αποφυγής οποιασδήποτε “παραφωνίας”, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ηρώδου Αττικού εστάλησαν μηνύματα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές , καλώντας τους , υπό το βάρος των γεγονότων, κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη να συμμετέχουν μόνο στις αναγκαίες και αυστηρά θεσμικές εκδηλώσεις, Εφιστώντας ουσιαστικά την προσοχή των βουλευτών να αποφύγουν οποιαδήποτε συμπεριφορά “εκτός κλίματος”. Σύσταση μάλιστα που δεν αφορά μόνο την παρουσία και την περίοδο της ΔΕΘ αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένης και της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών που πλησιάζουν.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το Υπουργικό Συμβούλιο που θα παραστεί σύσσωμο στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, η παρουσία βουλευτών στη Θεσσαλονίκη θα είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, καθώς πολύ ανέβαλαν το ταξίδι τους μετά και την αντίστοιχη αναβολή της ομιλίας του πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments