Ελλάδα

Υπόθεση θανάτου 32χρονης από αλλαντίαση – Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια διέταξε η Εισαγγελία

Υπόθεση θανάτου 32χρονης από αλλαντίαση – Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια διέταξε η Εισαγγελία

Πηγή Φωτογραφίας: pentapostagma, Με έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια απάντησε η Εισαγγελία της Γαλλίας σχετικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση.

Όσοι κριθούν κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη

Με έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια απάντησε η Εισαγγελία της Γαλλίας σχετικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 10 ακόμα άτομα φέρονται να έχουν δηλητηριαστεί, έπειτα από κατανάλωση σαρδέλας που συντηρούνταν σε βάζα από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Europe1, όσοι βρεθούν κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από δύο έως πέντε χρόνια, αλλά και πρόστιμο ύψους 45.000 έως 600.000 ευρώ.

«Κάποιες σαρδέλες μύριζαν αλλά τις υπόλοιπες τις σέρβιρα»

Ο ιδιοκτήτης του Tchin Tchin wine bar παραδέχτηκε, σύμφωνα με τη Le Parisien, ότι αναγκάστηκε να πετάξει κάποιες σαρδέλες επειδή μύριζαν.

«Κάποιες σαρδέλες μύριζαν αλλά οι υπόλοιπες φαίνονταν καλές για να σερβιριστούν στους πελάτες. Είμαι συντετριμμένος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μαζί με την 32χρονη γευμάτιζαν ο σύζυγος και πατέρας της, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή το εστιατόριο παραμένει κλειστό, ενώ έρευνες που διενεργήθηκαν από την αρμόδια Αρχή διαπίστωσαν «πραγματική έλλειψη ελέγχου της διαδικασίας συντήρησης» των κονσερβοποιημένων προϊόντων.

 «Είμαι συντετριμμένος»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sudouest.fr, η νεαρή Ελληνίδα που έκανε διακοπές στο Μπορντό, πήγε στο νοσοκομείο στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής με δυσκολία στην κατάποση και βραχνάδα. Οι γιατροί διέγνωσαν λαρυγγίτιδα και της έδωσαν εξιτήριο.

Η γυναίκα επέστρεψε στο Παρίσι με τον σύντροφό της αλλά την Κυριακή και ενώ τα συμπτώματα επέμεναν ξαναπήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Begin. Έμεινε για παρακολούθηση μέχρι αργά το πρωί της Δευτέρας όταν και πάλι πήρε εξιτήριο χωρίς και πάλι να έχει διαγνωστεί με αλλαντίαση. Πέθανε στο σπίτι της την επόμενη ημέρα.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση προκαλείται από το βακτήριο Clostridium botulinum (σπανιότερα από άλλα είδη του γένους Clostridium), το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στα εδάφη σχεδόν όλου του κόσμου.

Πρόκειται για «αναερόβιο» βακτήριο που πολλαπλασιάζεται σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου, όπως αλλαντικά και κονσέρβες που δεν αποστειρώθηκαν σωστά.

Το C.botulinum είναι επικίνδυνο επειδή παράγει αλλαντοτοξίνες, ουσίες που μπλοκάρουν την επικοινωνία των νεύρων με τους μυς και προκαλούν έτσι παράλυση.

Η αλλαντοτοξίνη θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια του κόσμου –μόλις 70 δισεκατομμυριοστά του γραμμαρίου θα ήταν αρκετά για να σκοτώσουν ένα άτομο 70 κιλών, ενώ ένα κιλό της τοξίνης θα αρκούσε για να εξοντώσει ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ανθεκτικά σπόρια του μικροβίου ανιχνεύονται ορισμένες φορές και στο μέλι, γι’ αυτό και η κατανάλωσή του από βρέφη επιτρέπεται μόνο μετά την ηλικία του ενός έτους.

Αδυναμία, θολή όραση, βλεφαρόπτωση και παράλυση των μυών του προσώπου είναι τα συχνότερα αρχικά συμπτώματα σε περίπτωση κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων ή μόλυνσης τραυμάτων από το βακτήριο.

Περίπου το 5 με 10 τοις εκατό των κρουσμάτων αλλαντίασης καταλήγουν σε θάνατο λόγω παράλυσης των αναπνευστικών μυών, ενώ το ποσοστό είναι σημαντικά μεγαλύτερο χωρίς τη χορήγηση «αντιτοξίνης», αντισωμάτων που δεσμεύουν την τοξίνη στην κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments