Διεθνή

Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς στη Λιβύη [vid]

Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς στη Λιβύη [vid]
Σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις είκοσι χιλιάδες από το πέρασμα της καταιγίδας Daniel στη χώρα

Σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις είκοσι χιλιάδες από το πέρασμα της καταιγίδας Daniel στη χώρα.

Τουλάχιστον 11.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις είκοσι χιλιάδες από το πέρασμα της καταιγίδας Daniel στη χώρα, σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πληθυσμός της Ντέρνα, που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα,  ήταν περίπου 200.000 πριν η καταιγίδα χτυπήσει τη Λιβύη. Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι με βάση τον αριθμό των γειτονιών που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους 18.000 έως 20.000 άνθρωποι. Επίσης, χιλιάδες είναι οι τραυματίες ή οι αγνοούμενοι.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο λιμάνι Ντέρνα μετά τις πλημμύρες που παρέσυραν γέφυρες, δρόμους, ενώ ολόκληρα κτίρια εξαφανίστηκαν στη διάρκεια της κακοκαιρίας από ένα κύμα επτά μέτρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments