Ελλάδα

Μητσοτάκης: Παρών στις “ημέρες καριέρας” της ΔΥΠΑ

Μητσοτάκης: Παρών στις “ημέρες καριέρας” της ΔΥΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ" ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Συνοδευόταν από τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και συνομίλησε με υποψηφίους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στις «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), όπου παρευρίσκεται ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με υποψήφιους εργαζόμενους και τους ευχήθηκε για την επίτευξη των στόχων τους ενώ συζήτησε και με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων σχετικά με τα προφίλ των υποψηφίων που αναζητούν.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας ξεπερνάει τις 2.700 σε μεγάλο εύρος ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Η ΔΥΠΑ διοργανώνει για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση που στόχο έχει να διευκολύνει ανέργους που αναζητούν εργασία ή εργαζόμενους που ψάχνουν νέες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού. 

Περισσότερες από 3.500 συνεντεύξεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη το τελευταία 24ωρο ενώ οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους όπως πληροφορικής, χονδρικής και λιανικής πώλησης, παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ενέργειας και ηλεκτροκίνησης, ψυχαγωγίας, logistics, τηλεπικοινωνιών, εξυπηρέτησης πελατών, βιομηχανίες τροφίμων, γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, καλωδίων, τσιμέντου, ανελκυστήρων, συσκευασιών, χαρτιού, επίπλου, δομικών προϊόντων, καλλυντικών, υφάσματος και ένδυσης, μεταλλευτικών και τεχνικών έργων, έργων, μονώσεων, μεταλλικών κατασκευών, αλουμινοκατασκευών, κ.ά.

Άδωνις: Άμεση πρόσληψη 2.500 θέσεων εργασίας

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο ημέρες, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει την πρωτοβουλία για την άμεση πρόσληψη 2.500 ανέργων, σε ειδικό χώρο της ΔΕΘ.

Ο υπουργός είχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι θα μετέβαινε στη Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ, “με σκοπό να εγκαινιάσω τις ημέρες καριέρες που κάνουμε με την ΔΥΠΑ. Θα πρόκειται για ένα γιγαντιαίο γεγονός, που μπορεί να αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Έχουμε κάνει συμφωνία με τη ΔΥΠΑ. Έχουμε κάνει συμφωνία με 90 επιχειρήσεις. Έχουν προσφέρει 2.500 θέσεις καλοπληρωμένης εργασίας. Και καλούμε τον κόσμο να έρθει στο ξενοδοχείο, προκειμένου να κάνει συνεντεύξεις με τις εταιρείες επί τόπου και να προσληφθούν επί τόπου Θα μπαίνεις στο ξενοδοχείο άνεργος και θα φεύγεις με δουλειά. Αυτό θα γίνει αύριο στο ξενοδοχείο ΜΕΤ, όπου θα κάνω εγώ τα εγκαίνια”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments