Πολιτική

Άδωνις: Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί κανονικά τον Ιανουάριο

Άδωνις: Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί κανονικά τον Ιανουάριο

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ANT1, O Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ένα επίδομα – αυτοσκοπό

«Το ύψος του επιδόματος εξαρτάται από την αύξηση των συντάξεων»

Διαφωτιστικός και καθησυχαστικός ήταν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης σε ό,τι αφορά το σημαντικό ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, τους όρους και του χρόνου καταβολής της στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ένα επίδομα – αυτοσκοπό, «για να λέμε ότι δίνουμε επίδομα», όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά «δίνεται ως αντιστάθμισμα για τη μη δυνατότητα που έχουμε να δώσουμε την αντίστοιχη αύξηση στους δικαιούχους της προσωπικής διαφοράς» Με αυτήν την έννοια, «θα ακολουθηθεί μια κλίμακα ανάλογη της αύξησης που θα δοθεί φέτος». Σε σχέση με τους όρους καταβολής του εν λόγω επιδόματος, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι αυτοί «δεν αλλάζουν. Το επίδομα θα δοθεί ανάλογα με το ύψος της αύξησης που θα λάβουν οι συνταξιούχοι».

Αναφερόμενος στο ύψος του επιδόματος, ο Άδωνις υπενθύμισε ότι «προφανώς, δεν μπορεί να προδικαστεί με απόλυτη ακρίβεια το ύψος του επιδόματος, διότι πρέπει πρώτα να δούμε πόση θα είναι η αύξηση στις συντάξεις. Πέρυσι, είχαν δοθεί 250 με 300 ευρώ, όταν η αύξηση στις συντάξεις ήταν 7,7%. Φέτος, όμως, η αύξηση στις συντάξεις θα είναι στο 4% ή λίγο πιο πάνω από το 4%.

Σε κάθε περίπτωση, το ποσό θα δοθεί τον Ιανουάριο του 2024. Για λογιστικούς λόγους, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να εγγράψει το ποσόν για τον επόμενο χρόνο».

Με αυτήν την παρέμβασή, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθησύχασε τον κόσμο των συνταξιούχων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τις οποίες το επίδομα προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους που δεν λαμβάνουν όλη την οριζόντια αύξηση κάθε έτος ή μέρος της, πιθανότατα θα μετακινηθεί προς τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Με βάση αυτήν την αποφασιστική παρέμβαση του υπουργού, κατέστη σαφές σε όλους τους ενδιαφερομένους ότι το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος συνταξιούχος τον προσεχή Ιανουάριο εξαρτάται από το ύψος των συντάξεων.

Επισημαίνεται ότι όσοι εξακολουθούν, μετά την αύξηση, να έχουν υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς, θα πάρουν επίδομα ανάλογο ή υψηλότερο από τα 100, 150 και 200 ευρώ.

Εκτιμάται ότι 100.000 με 150.000 συνταξιούχοι κάθε χρόνο, από το 2024 και μετά, θα μηδενίζουν την προσωπική διαφορά και θα έχουν καθαρή αύξηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments