Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Νίκος Παππάς – «Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του Μητσοτάκη»

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Νίκος Παππάς – «Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του Μητσοτάκη»

Πηγή Φωτογραφίας: Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Ψηφοφορία από τον υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Παππά στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Κάνουμε τα ανοίγματά μας, χτίζουμε την ανοιχτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας. Χτίζουμε την παράταξη της νίκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ , ψήφισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Νίκος Παππάς, στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής. Ο Νίκος Παππάς ανέφερε πως σήμερα όσοι ψηφίσουν για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζουν για το ποιος θα αναμετρηθεί με τη δεξιά του Μητσοτάκη.

«Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό. Μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα χυλό χωρίς λογοδοσία. Μακριά από αντιλήψεις που θέλει ένα κόμμα με κλειστές πόρτες. Κάνουμε τα ανοίγματά μας, χτίζουμε την ανοιχτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας. Χτίζουμε την παράταξη της νίκης», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η «μάχη» για νέο πρόεδρο ξεκίνησε – Άνοιξαν οι κάλπες [pics]

Σήμερα από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 8 το απόγευμα, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Την προεδρία του κόμματος διεκδικούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας οι οποίοι έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της κάλπης.

Ο Νίκος Παππάς άσκησε το του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας) στις 8:45.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1) στις 10:00

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175) στις 12:00.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία) στις 13:00.

Το κλίμα, η εικόνα και η αίσθηση που υπάρχει εξακολουθεί να δίνει στην Έφη Αχτσιόγλου ένα προβάδισμα για την πρώτη θέση, ωστόσο και ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται από τις περιοδείες που κάνει και το θόρυβο που έχει προκαλέσει η υποψηφιότητά του να κερδίζει σημαντικό έδαφος. Σταθερά στο κυνήγι της κούρσας παραμένουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έχει ανοίξει τον βηματισμό του και πέρα από τα κομματικά στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και ο Νίκος Παππάς που επιχειρεί να επανασυσπειρώσει τους «προεδρικούς». Πιο συμβολικό χαρακτήρα έχει η υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος πρόεδρος χρειάζεται 50%+1 για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Στην περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί οι διαφορές θα λυθούν στις 24 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στα δυο στελέχη που ξεχώρισαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments