Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα – Πάνω από 90.000 μέλη έχουν ψηφίσει [vid]

ΣΥΡΙΖΑ – Ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα – Πάνω από 90.000 μέλη έχουν ψηφίσει [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363575] ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μεγάλη προσέλευση καταγράφεται στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης - Σύμφωνα με τα στατιστικά 200 άτομα ψηφίζουν ανά λεπτό στις κάλπες

Συνεχείς είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στα 570 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα σπάσουν οι σημερινές.

Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 8 και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 8 το απόγευμα. Έξω από αυτά σχηματίζονται μεγάλες ουρές καθώς η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία ως προς την συμμετοχή είναι ενθαρρυντικά για το κόμμα αφού μεγάλη προσέλευση καταγράφεται τόσο στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 70.000 μέλη ενώ πάνω από 17.000 υπολογίζονται τα νέα μέλη που έχουν ψηφίσει. Τα στατιστικά δείχνουν ότι 200 άτομα ψηφίζουν από νωρίς το πρωί ανά λεπτό στις κάλπες, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει και σε ρεκόρ συμμετοχής.

Τη μεγάλη συμμετοχή επιβεβαίωσε τόσο η Ράνια Σβίγγου με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ όσο και ο Νίκος Παππάς

«Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς, σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ.

Προσθέτει, δε, ότι θεωρεί αυτονόητο πως εάν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση.

Περίπου στις 21:00 θα υπάρχει εικόνα για το 50% των αποτελεσμάτων και γύρω στις 11 το βράδυ θα είναι γνωστό αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου.

Την προεδρία του κόμματος διεκδικούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας οι οποίοι έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της κάλπης.

Πάνω από 90.000 άτομα έχουν ψηφίσει έως τώρα

Μέχρι τις 16:00, είχαν ψηφίσει περίπου 92.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής». Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει αναμονή, ενώ για αυτό τον λόγο άνοιξε και τέταρτο εκλογικό κέντρο στην Καλλιθέα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές έως τις 20:00, για την εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του κόμματος που ζουν στο εξωτερικό θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά, ενώ με δεδομένο πως η καταμέτρηση θα καταγραφεί σε tablet, στα πρότυπα των εθνικών εκλογών, τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γρήγορα μετά το κλείσιμο των καλπών.

Τις προηγούμενες ώρες προσήλθαν στις κάλπες οι πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments