Η «Femme à la montre», όπως είναι ο τίτλος του έργου, χρονολογείται το 1932 κι απεικονίζει τη Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ, τη μούσα του ζωγράφου σε πολλά έργα του.
Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1927, όταν εκείνη ήταν 17 ετών και εκείνος ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο. Η Μαρί Τερέζ είχε το τραγικό τέλος που είχαν κι άλλες ερωμένες του Πικάσο. Το 1977, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του ζωγράφου κρεμάστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στο Παρίσι σε ηλικία 68 χρόνων.
Με το μύθο της Μαρί Τερέζ, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι το πορτρέτο θα μπορούσε να ξεπεράσει το τρέχον ρεκόρ για τους πίνακες του Πικάσο, το οποίο μέχρι στιγμής κατέχει ο πίνακας «Les Femmes d’Alger». Το έργο πουλήθηκε το 2015 από τον οίκο Christie’s της Νέας Υόρκης για 179 εκατ. δολάρια.
Η διπλή πώληση του Νοεμβρίου θα σηματοδοτήσει και το ντεμπούτο δημοπρασίας για τα άτιτλα έργα του Mark Rothko από το 1968 που σχετίζονται με τη διάσημη σειρά Seagram Murals. Ο πίνακας που διατίθεται προς πώληση μοιάζει στιλιστικά με τους πίνακες της σειράς και ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Sotheby’s.Το «Untitled XV» (1983) του Willem de Kooning εκτιμάται ότι θα πουληθεί από 6 έως 8 εκατομ. δολάρια, ενώ το «Pink Tulip» (1925) της Georgia O’Keeffe θα μπορούσε να φτάσει τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Το «Triumph Over Mastery II» (1987) του Mark Tansey έχει εκτίμηση από 8 έως 12 εκατομμύρια δολάρια.