Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καθαρό προβάδισμα Κασσελάκη έναντι της Αχτσιόγλου – Σε δεύτερο γύρο η προεδρία του κόμματος [vid]

ΣΥΡΙΖΑ: Καθαρό προβάδισμα Κασσελάκη έναντι της Αχτσιόγλου – Σε δεύτερο γύρο η προεδρία του κόμματος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Πάμε για την νίκη» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επικράτησή του στον πρώτο γύρο των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την επόμενη Κυριακή θα δοθεί η τελική μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος στη σημερινή ψηφοφορία, και της Έφης Αχτσιόγλου, όπως ανακοίνωσε και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο 98% των τημάτων, ο κ. Κασσελάκης συγκέντρωσε ποσοστό 45,04% και δεύτερη αναδείχθηκε η Έφη Αχτσιόγλου με 36,21%. Ο Νίκος Παππάς συγκέντρωσε το 8,7% των ψήφων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το 8,77%, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας το 1,29%.

Η αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής θα κριθεί από το πώς θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του Νίκου Παππά, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Στέφανου Τζουμάκα, αν και ρυθμιστής της διαδικασίας χαρακτηρίζεται ο κ. Νίκος Παππάς.

Ηχηρή δήλωση Αχτσιόγλου με αιχμές Σας καλώ στις κάλπες, είναι καθοριστική η επόμενη Κυριακή, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου προσερχόμενη στην Κουμουνδούρου σε μια δήλωση καθόλου χαμηλών τόνων που βρίθει αιχμών.

Ανέφερε ότι είναι καθοριστική η επόμενη Κυριακή για να απαντηθεί αν θα δώσει το κόμμα τη μάχη στη Βουλή και την κοινωνία με όρους σοβαρότητας και ευθύνης.

Η αναφορά στη μάχη της Βουλής δείχνει ευθέως στο έλλειμμα Κασσελάκη να παρίσταται στο κοινοβούλιο, εφόσον δεν είναι βουλευτής. Προκειμένου να γίνει, άλλωστε, θα πρέπει να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές επικράτειας, όπερ εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο.

“Ο Σύριζα δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς και θα το επιτύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας” κατέληξε η κα Αχτσιόγλου.

Στ. Κασσελάκης: Έγινε το πρώτο βήμα για να έχει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση Έγινε το πρώτο βήμα για να έχει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση σύντομα, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την πρώτη του δήλωση.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Κασσελάκης: “Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα με μεγάλη προσέλευση του κόσμου κι έγινε το πρώτο βήμα για να έχει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση σύντομα. Το έχει ανάγκη ο τόπος. Όπου πήγα, την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε ‘να αντέξεις’, λόγω των επιθέσεων που όλοι γνωρίζετε. Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν ‘είσαι η ελπίδα μας΄. Η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί. Για να γίνει αυτή η ελπίδα πράξη θα πρέπει να επιστρέψουμε όλοι στις κάλπες την άλλη Κυριακή, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί την ιστορία του τόπου. Πάμε για τη νίκη.”

Ν. Παππάς: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης “Η παράταξη μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία” δήλωσε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως είναι μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό σε μια αριστερή προοδευτική παράταξη.

Οπως πάντα θα αγωνίζομαι για ενότητα παράταξης ώστε να γίνει πιο δυνατή και θα συνεχίσω με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου να υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική περίοδο.

Από αύριο όλοι οι συνυποψήφιοι τους οποίους ευχαριστώ για το υψηλό ήθος, έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή.

Παρότι ο κ. Παππάς απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση ποιον θα στηρίξει στον β’ γύρο, η επίκληση της ενότητας και η εμφατική υπογράμμιση για την ανάγκη μετασχηματισμού του κόμματος σε μια αριστερή προοδευτική παράταξη, ερμηνεύεται ως καθαρό σήμα, στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη.

Ευ. Τσακαλώτος: Επιμονή στην Αριστερά και στην ουσία της πολιτικής “Έδωσα μια μάχη με πολλούς συντρόφους και πολλές συντρόφισσες για τις ιδέες, για την ιστορία και για την προοπτική της Αριστεράς”, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: “Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ”.

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε τους συντρόφους, τη νεολαία και το κόμμα και πρόσθεσε: “Βάλαμε μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Ωστόσο, είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι στην ουσία της πολιτικής”.

Κλείνοντας σημείωσε ότι “θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής”.

Μεγάλη η συμμετοχή – περίπου 147.000 Στην εκλογική διαδικασία, όπως ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, σε δηλώσεις του από τα κεντρικά γραφεία στην Κουμουνδούρου, συμμετείχαν περίπου 147.000 μέλη, εκ των οποίων τα 40.000 είναι νέα.

Ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ με ενισχυμένη εντολή από την κοινωνία για να καταθέσει πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

“Η μαζικότητα της συμμετοχής είναι το καλύτερο μήνυμα για την επόμενη μέρα, μας δίνει δύναμη και αποτελεσματικότητα. Είναι κοινωνική ανάγκη να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κοινωνική ανάγκη ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και η ισχυρή πολιτική του πρόταση, για το καλό της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι “η ενότητα και η συλλογικότητα δεν είναι μόνο η δύναμη μας, είναι και η παρακαταθήκη που έχουμε και θα την προφυλάξουμε όλοι και όλες”.

“Εμείς παραμένουμε με έναν σκοπό, να πηγαίνει η κοινωνία καλύτερα, εμείς θα καταθέσουμε προτάσεις και προφανώς θα καταθέσουμε ξεκάθαρη κριτική στον κ. Μητσοτάκη γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά, αυτό το βλέπουν οι πολίτες. Εμάς δεν μας αρέσει που δεν πηγαίνει η χώρα μας καλά”, τόνισε.

Ο κ. Φάμελλος ευχαρίστησε όσους ψήφισαν και όλα τα στελέχη, τονίζοντας ότι “θα ανταποκριθούμε στην ευθύνη αυτής της μεγάλης συμμετοχής”, η οποία όπως τόνισε δείχνει την αγωνία του κόσμου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει από το 2017, το 2018 και το 2019 προτάσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν το αποτύπωμα της ακραίας αυτής κλιματικής εξέλιξης και “δεν είναι προς όφελος της πατρίδας μας που ο κ. Μητσοτάκης τις άφησε στα συρτάρια”. “Καταθέσαμε προτάσεις και σήμερα και ήμασταν εκεί δίπλα στους πολίτες και στις δύσκολες συνθήκες. Ζητήσαμε να γίνει συζήτηση στη Βουλή με σκοπό να μην ξανασυμβεί ό,τι συνέβη και να έχουμε μια κοινωνία και μια οικονομία πιο ισχυρές. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον αποφεύγει τον διάλογο γιατί φοβάται την κριτική. Εμείς και την κριτική αντέχουμε και θέλουμε να βελτιώσουμε την πραγματικότητα”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments