Οικονομία

«Φωτιά» τα εκκαθαριστικά για 2,36 εκατ. φορολογούμενους

«Φωτιά» τα εκκαθαριστικά για 2,36 εκατ. φορολογούμενους

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Euronews.gr

Πάνω από 5.000 ευρώ ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων.

Στα 3,73 δισ. ευρώ έχει φτάσει ο λογαριασμός των φετινών φορολογικών δηλώσεων και συνεχίζει να ανεβαίνει αφού παρά το γεγονός ότι η αυλαία των φορολογικών δηλώσεων έχει πέσει από τις 4 Σεπτεμβρίου χιλιάδες δηλώσεις υποβάλλονται καθημερινά στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.  Το ποσό του φόρου εισοδήματος που έχει βεβαιωθεί είναι αυξημένο κατά 530 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2022 αλλά και το μεγαλύτερο που έχει βεβαιωθεί την τελευταία πενταετία, στοιχείο που αντανακλά την σημαντική αύξηση των εισοδημάτων που δηλώθηκαν φέτος στην Εφορία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερες από 21.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί μετά τις 4 Σεπτεμβρίου. Από τις δηλώσεις αυτές σχεδόν οι μισές είναι χρεωστικές με τα εκκαθαριστικά να είναι «φωτιά και λάβρα» καθώς ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Εκτός από το φόρο εισοδήματος, όσοι έχασαν το ραντεβού τους με την Εφορία καταβάλλουν και το πρόστιμο λόγω εκπρόθεσμης υποβολή της δήλωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments