Πολιτική

Άδωνις: Ίσως σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για τις τριετίες

Άδωνις: Ίσως σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για τις τριετίες
«Αναφερόμαστε σε κλαδικές ενεργές συμβάσεις»

Ίσως και εντός της ημέρας θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών, όπως διευκρίνισε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις βασικές πτυχές αυτού του ευεργετικού μέτρου.

«Αποφασίσαμε το ξεπάγωμα των τριετιών περίπου δύο χρόνια νωρίτερα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «φέρνουμε το ξεπάγωμα πιο νωρίς, γιατί η οικονομία μας πηγαίνει καλά και η προβλέψεις για την πορεία της ανεργίας μας επιτρέπουν να είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει αναδρομικότητα. Θέλουμε να αποφύγουμε μια γενική αύξηση 30%, για να μην υπονομεύσουμε ευθέως τις επιχειρήσεις και τη θετική πορεία της εθνικής μας οικονομίας. Μια τόσο υψηλή και απότομη αύξηση θα ήταν βόμβα στα θεμέλια των επιχειρήσεων και της οικονομίας της πατρίδας μας. Ωστόσο, αν ένας εργοδότης έχει δώσει αύξηση πάνω από 30% στο ενδιάμεσο, η αύξηση αυτή θα προσμετρηθεί. Και δεν μιλάμε για ατομικές συμβάσεις, αλλά μιλάμε για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments