Πολιτική

Άδωνις: Το νομοσχέδιο θα κριθεί θετικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους

Οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι μηδενικές

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο έκανε αποκλειστικά λόγο στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε κυρίως την αποδοχή του νομοσχεδίου από τον κόσμο της εργασίας, την ευρωπαϊκή διάστασή του, καθώς επίσης και τη ρύθμιση της λεγόμενης «διπλής εργασίας».

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «υο νομοσχέδιο θα κριθεί στην πράξη από τους εργαζόμενους. Πιστεύω ότι θα κριθεί θετικά, γιατί λειτουργεί υπέρ των υλικών συμφερόντων τους και γιατί φέρνει φως και νομιμότητα στην αγορά εργασίας. Άλλωστε, οι διαμαρτυρίες είναι πραγματικά χλιαρές. Το νομοσχέδιο θα είναι πλήρως έτοιμο την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης».

Στη συνέχεια, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ευρωπαική πτυχή του εν λόγω νομοσχεδίου, με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να τονίζει ότι «18 άρθρα του νέου εργασιακού νομοσχεδίου είναι ευρωπαϊκή οδηγία. Είναι συνεπώς αντιφατικό ένα κόμμα να δηλώνει πως είναι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και, ταυτόχρονα, να καταψηφίζει τα 18 άρθρα του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Η περίοδος της δοκιμαστικής εργασίας ορίζεται στους έξι μήνες. Αυτό αντικαθιστά το δωδεκάμηνο. Και αυτή η τροποποίηση λειτουργεί προφανώς υπέρ των συμφερόντων του κόσμου εργασίας. Επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν δώδεκα μήνες. Επί κυβέρνησης ΝΔ, μιλάμε πλέον για έξι μήνες. Και αυτή η διάρκεια της μαθητείας προέρχεται από την ευρωπαϊκή οδηγία. Τι προτείνουν λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν φιλοευρωπαικές; Να επιστρέψουμε στο δωδεκάμηνο και να είμαστε αντίθετοι στην ευρωπαϊκή νομοθεσία;»/

Αναφερόμενος στις λεγόμενες «διπλές εργασίες», όπως αποκαλούνται, για τον Άδωνι Γεωργιάδη, «είναι σαφές ότι μέχρι σήμερα η δεύτερη δουλειά, το εξτραδάκι, ήταν η ζούγκλα της μαύρης και αδήλωτης εργασίας. Εμείς εισηγούμαστε να γίνει αυτή η κατάσταση περισσότερο νόμιμη και ρυθμισμένη, υπέρ του κόσμου της εργασίας.

Αυτό που κάνουμε είναι να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα, όπως αυτή είναι. Υπάρχουν εργαζόμενοι που αρκούνται στη μία εργασία. Υπάρχουν όμως και εργαζόμενοι που θέλουν και δεύτερη εργασία. Εμείς νομιμοποιούμε αυτή την επιθυμία για μεγαλύτερο εισόδημα. Αυτό, με τη σειρά του, θα αυξήσει τη σύνταξή του, θα ενισχύσει την εργασιακή ασφάλειά του και θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους. Δηλαδή, εμείς πρέπει να προτιμάμε οι άνθρωποι να εργάζονται και σε δεύτερο εργοδότη κατά τρόπο νόμιμο, όχι παράνομα και υποκριτικά όπως συνέβαινε έως σήμερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο