Αθλητισμός

Κάνε τη ανάγκη φιλοτιμία!

Κάνε τη ανάγκη φιλοτιμία!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η ΑΕΚ ακόμα είναι στις πρώτες πίστες

Ο Λιβάι. Ο Μιγιάτ. Ο Ντομαγκόι. Ο Στάνκοβιτς. Ο Μουκουντί. Ο Πιζάρο. Η ΑΕΚ χάνει διαρκώς παίκτες-κλειδιά και ο Ματίας Αλμέιδα ψάχνει τρόπους να δέσει τα κομμάτια του παζλ.

Θυμάσαι τότε που παίζαμε Tetris; Ο παρελθοντικός χρόνος χρησιμεύει για να πείσουμε και να πειστούμε ότι ωριμάσαμε και δεν το κάνουμε πλέον, αλλά, τέλος πάντων, θυμάστε; Τα έφτιαχνες όλα στην εντέλεια, τουβλάκι από ‘δω, τουβλάκι από ‘κει, μικρό τουβλάκι παραπέρα κι εκεί που περίμενες το ορθογώνιο το μακρύ, να το βάλεις στη γωνία να ρίξεις τέσσερις σειρές, ερχόταν το τετράγωνο και καταστροφή στην ψυχολογία του παίκτη! Φτου κι απ’ την αρχή, άντε να καλύψεις το λάθος, άντε να βρεις τρόπο να βουλώσεις τις τρύπες και αν τυχόν ήσουν σε προχωρημένη πίστα και η ταχύτητα ήταν μεγάλη, ήταν και θέμα χρόνου το game over!

Η ΑΕΚ ακόμα είναι στις πρώτες πίστες. Αλλά δε δείχνει να πηγαίνει καλά το πράγμα. Ο Ματίας Αλμέιδα ανακατεύει τα τουβλάκια του, αλλά ακόμα δεν μπορεί να τα βάλει όλα στις θέσεις που θα ήθελε. Το περίφημο κλισέ «δεν έχουν παίξει μια φορά όλοι μαζί» είναι πραγματικό και το τελευταίο 48ωρο έχει προκαλέσει ένα μικρό σοκ στον οργανισμό της ΑΕΚ. Γιατί άλλο να πρέπει να στριμώξεις το λάθος τουβλάκι στη σειρά που έχεις ετοιμάσει και άλλο να ξεμείνεις από τουβλάκια… Οι ταυτόχρονες απουσίες του Ντομαγκόι Βίντα και του Αρόλντ Μουκουντί οδηγούν την ΑΕΚ σε σύνθεση ανάγκης στο Μπράιτον – κι εκεί η ταχύτητα και η πίστα είναι προχωρημένη. Κι εκεί έρχεται ότι γίνεται η ανάγκη φιλοτιμία κι εκεί πρέπει να καλυφθούν με κάθε τρόπο τα κενά. Είναι η πρώτη φορά; Δεν είναι η πρώτη φορά, αφού η Ένωση με εξαίρεση το παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα δεν έχει υπάρξει ξανά πλήρης στη σεζόν μέχρι τώρα!

Ο πίνακας θα μας βοηθήσει να κάνουμε την εισαγωγή…

* Ο Λιβάι Γκαρσία τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 36ο λεπτό.

** Οι απουσίες των Ρότα και Πόνσε στο ματς με τον Πανσερραϊκό, όπως και του Μάνταλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν λόγω καρτών.

Τα… χαμένα κλειδιά!

Ο παραπάνω πίνακας είναι ποσοτικός. Μια απλή αναφορά σε χαρτί και στις οθόνες. Το πρόβλημα δεν είναι πολλές φορές η ποσότητα, αλλά είναι η ποιότητα. Δεν είναι το πόσοι, είναι το ποιοι. Για παράδειγμα, δεν έχει την ίδια βαρύτητα η απουσία του Τσιτσάν Στάνκοβιτς, τη στιγμή που ο Γιώργος Αθανασιάδης ήταν ο βασικός γκολκίπερ της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν με την απουσία του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος άσος ήταν από τα κλειδιά στην πορεία της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν και η απουσία του ήταν εμφανής στο δημιουργικό κομμάτι στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι ίδιας σημασίας η απουσία του Ροντόλφο Πιζάρο, ο οποίος είναι το κερασάκι στην τούρτα (σ.σ. ως δεδομένο ότι η τούρτα είναι η περυσινή ΑΕΚ), με εκείνη του Πέτρου Μάνταλου, ειδικά σε ντέρμπι.  

Και, φυσικά, πάνω απ’ όλα είναι η απουσία του Λιβάι Γκαρσία. Ενός παίκτη, ο οποίος μαζί με τον Σέρχιο Αραούχο είναι κομβικός για τον τρόπο λειτουργίας και παιχνιδιού της ΑΕΚ και ένα… υπερόπλο που έχει στερηθεί στα περισσότερα ματς φέτος ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός προσπαθεί να μην στέκεται στις απουσίες, στους τραυματισμούς και στα προβλήματα και είναι αρχή του να έχεις όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και να νιώθουν όλοι οι παίκτες χρήσιμοι. Ήταν, εξάλλου, και το κεντρικό νόημασε όσα πιστεύουν στην ΑΕΚ, μετά και το διπλό χτύπημα της… μοίρας! 

Κι εδώ έρχεται το προσεχές ματς και εκείνο που πια θα μπορούσε κάθε προπονητής να σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ο Ντομαγκόι Βίντα τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και ουδείς γνωρίζει ακριβώς το χρόνο αποθεραπείας του και ο Αρόλντ Μουκουντί είναι με λοίμωξη στο νοσοκομείο και επίσης είναι άγνωστο προς το παρόν πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Η ΑΕΚ πάει στο ματς με την Μπράιτον για την πρεμιέρα του Europa League, χωρίς το βασικό της αμυντικό δίδυμο και έπεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στην Ευρώπη, ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει – ανεξαρτήτως της ετοιμότητάς του – τον Αλεξάντερ Κάλενς και κάπου εδώ αρχίζει και γίνεται ενοχλητικό αυτό το παιχνίδι με τα τουβλάκια…

Η ΑΕΚ βρίσκεται διαρκώς σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις για να καλύψει απουσίες παικτών που είναι κομβικοί για τον τρόπο παιχνιδιού και ο Ματίας Αλμέιδα παλεύει για να τετραγωνίσει τον κύκλο. Ή να ορθογωνίσει το τετράγωνο!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments