Διεθνή

Σολτς: Η σύνθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να αλλάξει

Σολτς: Η σύνθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να αλλάξει

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ EDITORIAL USE * (POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Είναι παρωχημένη η υφιστάμενη σύνθεση, κατά τον Γερμανό καγκελάριο.

Στην ομιλία του από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος της Γερμανίας δεν μάσησε τα λόγια του, καθώς ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς τη μερική αποδυνάμωση των ΗΠΑ, αλλά και των άλλων μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τα γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η σύνθεσή του Συμβουλίου Ασφαλείας  ουσιαστικά απομεινάρι της εποχής μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν είναι πλέον επίκαιρη. Πολύ λίγες χώρες έχουν να πουν κάτι σημαντικό.

Περαιτέρω, το γεγονός ότι Σολτς και Μπάιντεν είναι ένοικοι του ίδιου ξενοδοχείου καθώς διεξάγεται η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είναι περισσότερο σύμπτωση παρά ένα καλοστημένο σχέδιο. Αλλά στην διεθνή σκηνή, όταν επρόκειτο για τον πόλεμο της Ουκρανίας, οι δύο τους εμφανίστηκαν τόσο συντονισμένοι σαν να έκαναν πρόβες σε κάποιο από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, γράφει η «Βιld».

ΗΠΑ και Γερμανία είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της Ουκρανίας στον πόλεμο που κήρυξε ο Πούτιν. Μπάιντεν και Σολτς τόνισαν εκ νέου από τη Νέα Υόρκη: «Θα βοηθήσουμε την Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία, για όσο καιρό χρειάζεται τη βοήθειά μας. Αλλά σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, μετά από 19 μήνες πολέμου, η ανυπομονησία και η πίεση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αυξάνονται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments