Πολιτική

Άδωνις: Κωμωδία η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Άδωνις: Κωμωδία η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Με «κωμωδία» παρομοίασε την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν αφορά παρά μόνο τος εργαζομένους στον ιδιωτικό τομές.

Η αυριανή απεργία παραβιάζει κάθε κανόνα λογικής

Με «κωμωδία» παρομοίασε την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν αφορά παρά μόνο τος εργαζομένους στον ιδιωτικό τομές.

Από την άποψη αυτή, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «η αυριανή απεργία για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο παραβιάζει κάθε κανόνα λογικής. Δεν αναφέρομαι βέβαια στο ότι συνδικαλιστές του δημοσίου τομέα κάνουν απεργία, γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους το να προβαίνουν σε απεργία. Στενοχωριέμαι όμως γιατί με τέτοιες πράξεις φθείρεται και το ελάχιστο εναπομείναν κεφάλαιο συνδικαλισμού. Και ο συνδικαλισμός χρειάζεται σε μια κοινωνία και να μην κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι υποστηρίζω εγώ αυτήν την άποψη. Για να λειτουργεί όμως ο συνδικαλισμός, πρέπει να διαθέτει κύρος. Με αυτά που κάνουν διαλύουν τους εαυτούς τους».

«Αλλά από τη στιγμή», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «που το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, για ποιο λόγο προχωρά σε απεργία το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων; Αυτό είναι εντελώς παράλογο. Τι σχέση έχει, λόγου χάριν, ο καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημοσίου τομέα με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας; Απολύτως καμία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments