Πολιτική

Πέτσας: Άλλο απεργία και άλλο κατάληψη του χώρου δουλειάς

Πέτσας: Άλλο απεργία και άλλο κατάληψη του χώρου δουλειάς

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Vouli tv, Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, διασφαλίζεται ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην εργασία, τονίζει ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Θωρακίζουμε το δικαίωμα στην εργασία

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, διασφαλίζεται ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην εργασία, τονίζει ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει ότι με το άρθρο 31 του εν λόγω νομοσχεδίου «ενισχύεται η προστασία της εργασίας των εργαζομένων που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά, αντιθέτως, θέλουν να συνεχίσουν την εργασία τους».

Ο κ. Πέτσας υπενθυμίζει πως, όπως ο συντακτικός νομοθέτης θεσπίζει το δικαίωμα στην απεργία, κατά τον ίδιο τρόπο κατοχυρώνει το δικαίωμα στην εργασία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται συνταγματική και κοινωνική εξισορρόπηση ανάμεσα σε αυτά τα δύο δικαιώματα.

«Γιατί», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, «το δικαίωμα στην απεργία, όπως και η συνδικαλιστική ελευθερία εν γένει, πρέπει να ισορροπούνται με το δικαίωμα στην εργασία με τρόπο ισότιμο και, άρα, να διασφαλίζεται η πρακτική εναρμόνιση μεταξύ των συνταγματικών αυτών δικαιωμάτων», ενώ «αντίστοιχη ρύθμιση εισάγεται και για την περίπτωση της κατάληψης των χώρων εργασίας, δεδομένου ότι αυτή παρακωλύει ουσιωδώς την άσκηση του δικαιώματος εργασίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments