Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανείς ακρότητες στον εσωκομματικό “εμφύλιο”

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανείς ακρότητες στον εσωκομματικό “εμφύλιο”

Πηγή Φωτογραφίας: 363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πρωτοφανείς ακρότητες στον «εμφύλιο» που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ υποστηρικτών του Κασσελάκη και της Αχτσιόγλου.

Συνεχίζει αμείωτος ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ λίγα μόνο 24ωρα πριν την δεύτερη κάλπη η οποία θα εκλέξει και πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ιδεολογική μάχη, όμως, χρησιμοποιούνται και εκφράσεις άνευ προηγουμένου ενώ στελέχη του κόμματος, υποστηρικτές, ΜΜΕ και social media, έχουν πάρει θέσεις μάχης επιχειρηματολογώντας υπέρ ή κατά των Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου.  

Στο πλαίσιο αυτό, η Εφημερίδα των Συντακτών σε εκτενές άρθρο της επιχειρεί να παρουσιάσει μία εικόνα ενός «στρατού» από λογαριασμούς στα social media, αληθινούς ή bots, οι οποίοι, όπως σημειώνει, όχι μόνο στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά επιδίδονται και στην δυσφήμιση της Έφης Αχτσιόγλου.

Χαρακτηριστικό του επιπέδου στο οποίο έχει φτάσει η σύγκρουση εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράθεση από την ΕΦΣΥΝ ενός tweet στο οποίο γινόταν μία περιγραφή ενός υποτιθέμενου περιστατικού στο οποίο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υβρίζει χυδαία τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε άλλη περίπτωση άλλος χρήστης του Twitter, φέρεται να εκφράζεται με όρους κοινωνικού περιθωρίου. 

Σε άλλο σημείο η ΕΦΣΥΝ αναφέρει πως «στο facebook η δικηγόρος και συγγραφέας Μαρία Λιόπα προχωρά στην παρακάτω ανάρτηση, χωρίς αποδεικτικό στοιχείο: «Θα σας διηγηθώ τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κουμουνδούρου, στις 28 Ιούνη. […] Ο Αλέξης βρίσκει κλειδωμένο το γραφείο του, διωγμένη τη γραμματεία του κι έναν Τζανακόπουλο να τον καθυβρίζει σκαιότατα.

Στο μεταξύ, από χθες, σχηματίστηκε ένα νέο τοπίο ενόψει του δεύτερου γύρου της εσωκομματικής διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα τελικά αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής ο Στ.Κασσελάκης έλαβε 44,91% (66.156 ψήφοι), η Έφη Αχτσιόγλου 36,18% (53.292 ψήφοι) ο Ε. Τσακαλώτος 8,93% (13.156 ψήφοι), ο Ν. Παππάς 8,68% (12.787 ψήφοι) και ο Στ. Τζουμάκας 1,3% (1.917 ψήφοι).

Ο Νίκος Παππάς έλαβε 8,93% και 12.787 ψήφους ενισχύοντας τον «αέρα νίκης» του Στ. Κασσελάκη μετά την ανοιχτή συμμαχία των δύο.

Ωστόσο, και η στήριξη Τσακαλώτου, σε Αχτσιόγλου, διαμορφώνει νέα δεδομένα καθώς ο πρώτος είχε λάβει 13.156 ψήφους στην κάλπη της πρώτης Κυριακής

Σε ό,τι αφορά τα παλαιά μέλη, στα τμήματα που είχαν μεγάλη προσέλευση στάλθηκαν και άλλα tablets. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα μέλη που είχαν επικαιροποιήσει ως τις 16:00 τα στοιχεία τους ήταν περίπου 7.000.

Οι κόντρες των δυο διεκδικητών 

H Έφη Αχτσιόγλου επιμένει για ντιμπέιτ με τον κ. Κασσελάκη να αντιπροτείνει κοινή περιοδεία και ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

H κ. Αχτσιόγλο εξαπέλυσε βολές κατά του Παύλου Πολάκη με τον τελευταίο να απαντά, στέλνοντας το μήνυμα: «Όλοι στις κάλπες την Κυριακή. Κανείς εφησυχασμός. Η νίκη για πολλούς λόγους πρέπει να είναι μεγάλη», ενώ με νεότερη επίθεσή του διαμηνύει, χωρίς να την κατονομάζει ότι δεν “τσιμπάει” και πως “ματαιοπονεί”  για να επισημάνει ότι την Κυριακή θα υπάρξει «μια μεγάλη και καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη».

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Έφη Αχτσιόγλου κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να αποσαφηνίσει τις πολιτικές του θέσεις. ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι μπορεί να καλύψει τη διαφορά ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Μάλιστα σε καινούργιο βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική της σελίδας στο facebook, προέβη σε αναφορές για το αυριανό νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας, το οποίο και αντιπαρέβαλλε με το όπως ανέφερε με το “δικό μας πολιτικό σχέδιο που μπορεί να νικήσει, καθώς η ίδια κατηγορεί τον συνυποψήφιό της ότι δεν διαθέτει πολιτικό σχέδιο.

«Υπονόμευση υπήρχε. Υπήρχαν σύντροφοι που θέλανε να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του κόμματος. Πολλές παρεμβάσεις που γινόντουσαν κατά διαστήματα είχαν προφανή σκοπό να πλήξουν είτε τον ίδιο προσωπικά είτε το κόμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται οι διαφοροποιήσεις», επισήμανε βουλευτής Γιώργος Τσίπρας.  τέσσερις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ με άρθρο του ο Θανάσης Καρτερός   έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες αναφορικά με τις προθέσεις και τη στάση του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη της παράταξης για τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο να λάβει δημόσια θέση έως την Κυριακή. «Θεωρώ ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει ο Αλ. Τσίπρας μέχρι την Κυριακή και να κάνει πια μια δήλωση και όχι μόνο μέσω άλλων» τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο Γιώργος Τσίπρας τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει ουδέτερη στάση. «Κράτησε μια καθαρά ουδέτερη στάση, στεγανά ουδέτερη και νομίζω αυτή τη στάση συνεχίζει και τώρα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν διάφορα σενάρια συνωμοσιολογίας που διακινούνται, αλλά τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως βάση» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Για έλλειψη πολιτικού σχεδίου κατηγορεί τον κ. Κασσελάκη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας: «Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: «ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα, εμπιστευτείτε με».

«Δεν κερδίζεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είσαι καλός», ήταν το νεότερο μήνυμα που έστειλε ο ίδιος. Μάλιστα τόνισε: «Δεν μπορεί να γίνεται καμπάνια με αυτή τη λάσπη».

Αναφερόμενος στα βέλη που εξαπολύει ο Παύλος Πολάκης, ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά: «Ο Παύλος Πολάκης επιτίθεται και σε εμένα, ενώ για τον β’ γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να φέρει ενότητα».

Στο μεταξύ, αιχμηρά ήταν τα σχόλια του Στέφανου Τζουμάκα για τον Στέφανο Κασσελάκη «Τον προμοτάρει με κάθε τρόπο. Είναι φαινόμενο βαθιάς υποβάθμισης της πολιτικής» επισήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments