Διεθνή

Με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, António Guterres.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, António Guterres.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε μία λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, και για τον διορισμό νέου απεσταλμένου του Οργανισμού στην Κύπρο.

Πολύ κοντά σε συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για περιορισμό στις μεταναστευτικές ροές

Στον απόηχο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Τετάρτη οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει ενδελεχώς το ζήτημα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με ορόσημο την 7η Δεκεμβρίου, όπου ίσως υπογραφεί η σχετική συμφωνία στη Θεσσαλονίκη.

«Το πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, ήτοι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Πάμε βήμα – βήμα και όπως είπαμε δε βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο» έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Από εκεί και πέρα, στο θέμα της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και σύμφωνα με όσα ανέφερε κυβερνητική πηγή, το πλαίσιο είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Ωστόσο, οι κινήσεις που θα γίνουν, θα είναι προσεκτικές και βήμα-βήμα ως προς τον πολιτικό διάλογο, καθώς υπάρχουν λεπτά και δύσκολα ζητήματα, για τα οποία δεν μπορούν να μπουν συγκεριμένα χρονοδιαγράμματα, καθώς αυτά που θα προκύψουν θα έχουν ουσιαστικό και όχι διακοσμητικό χαρακτήρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments