Πολιτική

Άδωνις: Οι σοσιαλιστικές ιδέες έχουν συντριβεί ιστορικά

Άδωνις: Οι σοσιαλιστικές ιδέες έχουν συντριβεί ιστορικά

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

«Ο κόσμος έχει γυρίσει οριστικά σελίδα»

Την ιδεολογική και πολιτική επικράτηση των ιδεών του φιλελευθερισμού σε παγκόσμιο επίπεδο υπενθύμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην ιστορική χρεωκοπία των σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών ιδεωδών.

«Οι του ΚΚΕ πρέπει να καταλάβετε ότι οι ιδέες σας δεν έχουν απλώς ηττηθεί, αλλά έχουν συντριβεί ιστορικά. Ο κόσμος γύρισε σελίδα και κινείται σταθερά προς τη δημοκρατία και την οικονομία της ελεύθερης αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Η Σοβιετική Ένωση, η πατρίδα του παγκόσμιου σοσιαλισμού, κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο. Δεν βρέθηκε ούτε ένας πολίτης να θυσιαστεί για την υπεράσπιση του σοβιετικού καθεστώτος. Και αυτό είναι ένα απτό παράδειγμα της ήττας των ιδεών του κομμουνισμού. », υπενθύμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας, δε, για την περίπτωση της Cosco, ο υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε πως «το ΚΚΕ καταγγέλλει διαρκώς την Cosco. Θέλω όμως να πω ότι η Cosco είναι κρατική εταιρεία της κομμουνιστικής, λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας. Στα γραφεία των στελεχών της Cosco υπάρχει και από ένα σφυροδρέπανο».

«Συνεπώς», συνέχισε ο Άδωνις, «το σφυροδρέπανο εναντίον του σφυροδρέπανου είναι κάθε φορά στον Πειραιά».

Πρόσθεσε, δε, ότι ζούμε  την απίστευτη στιγμή κατά την οποία το Βιετνάμ καλεί σε επίσημη επίσκεψη τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Φαντασθείτε πόσες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του πολέμου και πόσες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις εναντίον αυτού του πολέμου ανάμεσα σε Βιετνάμ και ΗΠΑ. Και σήμερα, το Βιετνάμ είναι κατ’ όνομα κομμουνιστική χώρα και έχει τον πιο σκληρό καπιταλισμό».

Ο υπουργός ανέφερε, καταληκτικά, ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, όπου «οι ηγέτες του Βιετνάμ, σε συνάντηση που είχαμε, μου προσέφεραν όλα τα επίσημα βιβλία του Βιετνάμ με το σφυροδρέπανο στην εξωτερική πλευρά και μου ζήτησαν να μεταφερθεί στον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη το αίτημα για αδελφοποίηση του κομμουνιστικού κόμματος του Βιετνάμ με τη Νέα Δημοκρατία. Και όταν τους απάντησα ότι οι κομμουνιστές βρίσκονται στον Περισσό, μου απάντησαν ότι δεν έχουν κάποια σχέση με τον κομμουνισμό!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments