Αθλητισμός

Άρης: Κέρδισε αυτοπεποίθηση και «ανάσες» ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό

Άρης: Κέρδισε αυτοπεποίθηση και «ανάσες» ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Τα δυο γκολ του Μορόν έδωσαν στον Άρη την ευκαιρία να κατεβάσει «στροφές» και να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς παίκτες του, ενόψει της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης της Τετάρτης (27/9) με τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης έκανε, ίσως, την καλύτερη του εμφάνιση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και πήρε μια σημαντική νίκη ουσίας και ψυχολογίας απέναντι στον Παναιτωλικό. Το παιχνίδι, μάλιστα, κύλησε όπως θα το ήθελαν οι κιτρινόμαυροι.

Αν, δηλαδή, ο Άκης Μάντζιος είχε τη δυνατότητα να διαλέξει πως θα κερδίσει η ομάδα του, δεν θα άλλαζε και πολλά πράγματα. Οι κιτρινόμαυροι «καθάρισαν» ουσιαστικά το παιχνίδι στο 55ο λεπτό, χάρη στην εκτελεστική εικόνα του Μορόν. Ο Ισπανός είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα και κάνει τη διαφορά στην επίθεση του Άρη.

Τα δυο γκολ του Μορόν έδωσαν στον Άρη την ευκαιρία να κατεβάσει «στροφές» και να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς παίκτες του, ενόψει της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης της Τετάρτης (27/9) με τον Ολυμπιακό.

Δεν κινδύνεψε, μάλιστα, ιδιαίτερα στα εναπομείναντα λεπτά ο Άρης, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο που ο Παναιτωλικός έβγαλε δυο φάσεις, με τον Κουέστα να αντιδράει σωστά. Εκτός από το αυτονόητο κέρδος των τριών βαθμών, ο Άρης έχει και ψυχολογικά οφέλη από τον χθεσινό (24/9) αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Για δεύτερη σερί αγωνιστική, μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό ότι παράλληλα με τις νίκες και τους βαθμούς – που αποτελούν προτεραιότητα – , η ομάδα δείχνει βελτίωση σε αρκετούς τομείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν έχει, ακόμα, φυσικά, τη διάρκεια, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Γίνεται καλύτερη και αρχίζει να εφαρμόζει, ολοένα και περισσότερο, τη φιλοσοφία του προπονητή της. Ο Άκης Μάντζιος μπορεί να μην είναι «μάγος», είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αγωνιστική μεταμόρφωση του Άρη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι καλές εμφανίσεις, σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα, δίνουν στους παίκτες του Άρη αυτοπεποίθηση, ενώ έχουν αλλάξει και το κλίμα στα αποδυτήρια. Όπου, παρεμπιπτόντως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πολύ καλύτερα σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Είναι σίγουρο ότι ο Άκης Μάντζιος θα κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Ένα crash test για τον Άρη, απέναντι σε έναν δυνατό και φορμαρισμένο αντίπαλο. Τον Άρη, όμως, που αν παρουσιαστεί όπως πρέπει, μπορεί να τα καταφέρει.

ΥΓ. Θετικές εντυπώσεις άφησε στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός ο Σουλεϊμάνοφ. Χρειάζεται, φυσικά, χρόνο προσαρμογής, ο Ρώσος, όμως, έδειξε ότι έχει στοιχεία που λείπουν από τον Άρη και ειδικά την ατομική ενέργεια, απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments