Ελλάδα

Μετακινούνται Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει της κακοκαιρίας

Μετακινούνται Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει της κακοκαιρίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σήμα του ΓΕΕΘΑ με το οποίο νευραλγικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες διαθέτουν κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τίθενται σε «υψηλή ετοιμότητα», εστάλη το πρωί της Κυριακής ενόψει τη επιδείνωσης του καιρού που αναμένεται από Δευτέρα.

Η κακοκαιρία, που φαίνεται πως θα πλήξει και πάλι περιοχές της Θεσσαλίας, έχει σημάνει «συναγερμό» στις Ενοπλες Δυνάμεις που ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να ζητηθεί η κινητοποίησή τους.

Όλα τα διαθέσιμα πτητικά μέσα, ελικόπτερα Super Puma και AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, S-70 και AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού, Chinook και Huey της Αεροπορίας Στρατού έχουν λάβει εντολή για μεταστάθμευση στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχιάλου ώστε να βρίσκονται κοντά στις περιοχές όπου αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πληρώματα των συγκεκριμένων μέσων έχει ζητηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο ωρών, η οποία ενδεχομένως να μειωθεί ακόμη περισσότερο, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments