Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Ανησυχία στη Θεσσαλία, σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή [vid]

Κακοκαιρία Elias: Ανησυχία στη Θεσσαλία, σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΡΟΧΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στη Θεσσαλία για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες, ενώ οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία.

Η κακοκαιρία Elias έχει κυκλώσει μεγάλο μέρος της χώρας, με τις Αρχές να βρίσκονται επί ποδός για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. Τις επόμενες ώρες αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Ευρυτανία, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Σημειώνεται ότι προειδοποιητικά μηνύματα από το 112  για την κακοκαιρία Elias έχουν σταλεί σε Στερεά, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, ενώ νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης (26/09) εστάλη κατά λάθος και στην Αττική προεοδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία Elias: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης (26/09) η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, προειδοποιώντας για την κακοκαιρία Elias το επόμενο 48ωρο. Σημειώνεται ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Την Τετάρτη 27/09/2023, όπως αναφέρει το επικαιροποιημένο δελτίο για την κακοκαιρία “Elias”, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη Δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις Δυτικές Κυκλάδες, στα δυτικά και τα νότια τμήματα της Αττικής και στο Βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους Νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και τα νότια τμήματα των νομών Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη 28/09/2023, η κακοκαιρία “Elias” θα φέρει μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη Βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments