ΣΥΡΙΖΑ: Οι έμπιστοι του κ. Κασσελάκη και οι πρώτοι κλυδωνισμοί
Πηγή Φωτογραφίας: [363779] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Δεν αποκλείονται γρήγορα νέες ανακοινώσεις, μετά συνάντηση του κυρίου Κασσελάκη με τον προσωρινό Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας , Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος παραμείνει ως μόνιμος σε αυτή τη θέση.
Μετά τη συνάντηση που είχε ο κύριος Κασσελάκης με τον Χάρη Μαμουλάκη (αρχικά είχε τοποθετηθεί υπέρ Τσακαλώτου και μετά υπέρ Κασσελάκη) σε καφέ του Συντάγματος, έχουν ανάψει οι φήμες ότι πρόκειται να αναλάβει τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, αν και ακόμη αυτή η πολυπαραγοντική εξίσωση (στελέχωσης όλων των Τομέων) είναι μάλλον νωρίς για να λυθεί.
Μανώλης Καπνισάκης, Δώρα Αυγέρη και Γιώργος Τσίπρας τα πρώτα ονόματα του επιτελείου
Μέχρι τώρα, με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει οι εξής επιλογές προσώπων: Χρέη Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου, αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος είναι δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη, ενώ έχει διατελέσει και συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, όταν ο τελευταίος διατελούσε Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του Στέργιου Καλπάκη, ο οποίος τα προηγμένα χρόνια ήταν αναπληρωτής Εκπρόσωπος και εκτελούσε χρέη Εκπροσώπου μετά την παραίτηση Τσαπανίδου.
Ακόμη, ο Γιώργος Τσίπρας, αναλαμβάνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, θέση που κατείχε ως τώρα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και κομβική για το μοίρασμα της αντιπολιτευτικής δουλειάς του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο, όπως η διαβούλευση στα νομοσχέδια.
Δυσαρέσκεια της άλλης πλευράς: Θεοχαρόπουλος, Φίλης
Ωστόσο, αυτή η τελευταία κίνηση έχει προξενήσει την έντονη δυσαρέσκεια της άλλης πλευράς, δεδομένου ότι κύριος Θεοχαρόπουλος είχε στηρίξει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Όπως αναφέρουν στελέχη αυτής της πλευράς, η απόφαση αυτή εκλαμβάνεται ως επιθετική εις βάρος τους κίνηση, με όχι ενωτικό χαρακτήρα.
Επιπλέον, θεωρούν ότι έχει και αντιθεσμικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο κύριος Θεοχαρόπουλος είχε παραμείνει σε αυτή τη θέση ευθύνης (στην οποία αρχικά είχε μπει επί προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα πριν από χρόνια) με ομόφωνη απόφαση τόσο της Πολιτικής Γραμματείας όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ένα τα στελέχη της διεύρυνσης του κόμματος (πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ), όπως και ο κύριος Καλπάκης, οπότε για κάποιους τίθεται και αντίστοιχο θέμα. Επιπλέον, φαίνεται να υπάρχει και ζήτημα προσωπικής πικρίας του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος φέρεται να ήταν αποφασισμένος να διευκολύνει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας την παραίτηση του στη διάθεση του κατά την πρώτη τους συνάντηση.
Επίσης, ολομέτωπη επίθεση κατά Στέφανου Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας για τον πρώτο ότι «ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι».
Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, το ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος ανέφερε αρχικά ότι για τον κ. Κασσελάκη. «δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι”, είμαστε “εγώ και ο λαός”».
Συμπλήρωσε ότι ο κ. Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».
«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.
Λάβρος κατά του Στέφανου Κασσελάκη είπε ακόμη «πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε ένα εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε «Μεσσιανισμό».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας