Οικονομία

Market pass: Πληρώνονται σήμερα οι δικαιούχοι για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο

Market pass: Πληρώνονται σήμερα οι δικαιούχοι για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Capital.fr - «Mars rouge»: les prix en grande surface vont-ils vraiment exploser?

Η πρώτη σειρά πληρωμών.

Σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η πληρωμή του market pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Αφορά τους παλαιούς δικαιούχους και όσους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης (μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας) έως και την 25η Σεπτεμβρίου.

Τα χρήματα έχουν ήδη μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Πέμπτη το απόγευμα.

Διευκρινίζεται ότι για όσους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μετά την 25η Σεπτεμβρίου ή θα υποβάλλουν έως την 31η Οκτωβρίου, η ενίσχυση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 5η Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Για τους νέους δικαιούχους εκδίδεται νέα ψηφιακή κάρτα για την πραγματοποίηση αγορών αποκλειστικά σε παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, λαϊκές αγορές, διάφορα καταστήματα τροφίμων.
  • Η νέα κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως 31 Δεκεμβρίου 2023. Για όσους είχαν λάβει την ενίσχυση δεν θα εκδοθεί νέα κάρτα καθώς η ισχύς της κάρτας τους παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2023. Όσοι είχαν επιλέξει ή θα επιλέξουν την καταβολή του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν το 80% της ενίσχυσης που δικαιούνται. Δηλαδή 17,60 – 80 ευρώ το μήνα ή 52,80 – 240 ευρώ για το τρίμηνο. Στην περίπτωση αυτή η ενίσχυση χρησιμοποιείται από τους δικαιούχους χωρίς περιορισμούς.
  • Το Market Pass κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα εφόσον η καταβολή του επιδόματος γίνει σε άυλη ψηφιακή κάρτα. Για το τρίμηνο τα ποσά ανέρχονται σε 66 – 300 ευρώ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments