“Καμπάνες” προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, για την ακολουθούμενη στρατηγική με αιχμές, ουσιαστικά και για έλλειμμα παραγωγής πολιτικής και θέσεων, εργατικότητας εν ολίγοις, χτύπησε ο βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.
Εν αρχή, είναι η κριτική που άσκησε στον κ. Ανδρουλάκη για το “σήμα” που έδωσε πως μετατίθεται ο στόχος να γίνει δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές:
Ευρωεκλογές
“Στρατηγικός στόχος μας πρέπει να είναι να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές. H κίνηση να μετατεθεί ο στόχος στις εθνικές, είναι τακτική κίνηση που όμως δεν κινητοποιεί δυνάμεις της παράταξης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος, εξηγώντας περαιτέρω:
“Και αυτό το λέω με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου. Προσωπικά θα έλεγα ότι δεν χρειαζόταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τώρα σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ που δεν κάλυψαν τη συνέντευξη, αυτό αντιμετωπίζεται με 3 τρόπους. Με την κατά μέτωπο επίθεση ή δίνοντας κάποιες ειδήσεις οι οποίες δεν θα μπορούσε κανένας να αποκρύψει ή δημιουργώντας δυνατά social media, όπως ο Κασσελάκης. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, τα συστημικά ΜΜΕ ήρθαν μετά τη μεγάλη επιτυχία του στα social. Επίσης, βγήκε ακόμη ένα συμπέρασμα, όπως έχω πει πολλές φορές: Πολιτική χωρίς συναίσθημα, δεν υπάρχει”.
Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι:
“Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Στις Ευρωεκλογές πρέπει να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Τόσο με τις πολιτικές του, όσο και στα ποσοστά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή αντέξει εκλογικά και παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση, τότε τα ερωτήματα και τα διλήμματα στον χώρο της κεντροαριστεράς θα είναι άλλα.
Αν η φθορά της ΝΔ δεν καρπωθεί από το χώρο μας τότε θα συνεχιστεί αυτή η παραδοξότητα, ο πρώτος από τον δεύτερο να έχει διαφορά 20 μονάδων. Τότε πάλι, τα ερωτήματα θα είναι άλλα”.
Πυρά και για πολιτικές
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος στην ΚΟ:
1. Δεν υπάρχει καμία αποτίμηση έως τώρα, δυο εκλογικών αναμετρήσεων και εν όψει των περιφερειακών εκλογών.
2. Θέτει ζήτημα πολιτικών προτάσεων: “Για να καταλάβει ο κόσμος ότι το θέμα της αισχροκέρδειας, της “κλοπής” που γίνεται από τον παραγωγό στον καταναλωτή, θέλει να το απλοποιήσουμε, μέσα από συναντήσεις και παραδείγματα. Έτσι θα καταλάβει ο παραγωγός και ο κτηνοτρόφος ότι είμαστε δίπλα του και έχει αξία η δουλειά του. Οι έμποροι και τα supermarket να καταλάβουν ότι υπάρχουν κανόνες. Λέμε ναι στο κέρδος, αλλά όχι στην αισχροκέρδεια. Να δείξουμε στον κόσμο ότι γνωρίζουμε το θέμα και έχουμε ρεαλιστική πρόταση που βοηθάει τη ζωή του.
Δεν αρκεί το αναγκαίο μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ”.
3. Αιχμές για το εργασιακό:
α: ” Ρώτησα, παρουσία των συναδέλφων, τον τομεάρχη του κόμματος, αν μίλησε με τους εκπροσώπους της εστίασης και είπε όχι. Ένα νομοσχέδιο που απασχόλησε κατά κύριο λόγο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 500 χιλιάδες οικογένειες της εστίασης σε όλη την Ελλάδα. Νιώθω ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις πραγματικές ανάγκες και έτσι στο εργασιακό το δίπολο ήταν ΚΚΕ- Νέα Δημοκρατία, κι εμείς κοντά στις απόψεις του ΚΚΕ”.
β. Αντίθετα στο νόμο για τις επιχειρήσεις στις ΒΙΠΕ καταλήξαμε να ψηφίσουμε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στις ΒΙΠΕ να εκδιώχνονται από τα funds που πήρε τη διαχείριση των ΒΙΠΕ από την Πειραιώς.
Και δεν έχει αξία αν εγώ ή ο εισηγητής, είχαμε διαφορετική άποψη, στο τέλος ψηφίσαμε!
“ΚΚΕ” στο εργασιακό, “νεοφιλελεύθεροι” στις επιχειρήσεις
Εν κατακλείδι, είναι εμφανή τα καρφιά του αρκά βουλευτή απουσία επεξεργασίας θέσεων:
“Χρειάζεται επεξεργασία των θέσεων, συζήτηση με τους φορείς, να αφιερώσουμε χρόνο, δουλειά, επιμονή, τόσο από τεχνοκράτες, όσο και από τα στελέχη μας. Ώστε μετά, στην Βουλή, στα νομοσχέδια να έχουμε καθαρή θέση, επεξεργασμένη που θα έχει συζητηθεί και ας μην συμφωνούμε με όλους τους φορείς. Μόνο έτσι θα πείσουμε”.