Ελλάδα

ΟΑΚΑ: Πώς οδηγήθηκε στο “λουκέτο” – Αποκαλυπτικό το πόρισμα για την επιθεώρηση στέγης [vid]

ΟΑΚΑ: Πώς οδηγήθηκε στο “λουκέτο” – Αποκαλυπτικό το πόρισμα για την επιθεώρηση στέγης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΑΚΑ

Αποκαλυπτικό ήταν το πόρισμα για την επιθεώρηση στέγης Καλατράβα στο ΟΑΚΑ

Αποκαλυπτικό ήταν το πόρισμα της επιθεώρησης στέγης Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2022 το ΤΑΙΠΕΔ διεξήγαγε τον διαγωνισμό για την επιθεώρηση στέγης Καλατράβα και άλλων στεγάστρων.

Τον Απρίλιο του 2023 οι έλεγχοι βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη και αφορούσαν το στέγαστρο του Κεντρικού Σταδίου, αυτό του ποδηλατοδρομίου, δύο εισόδων του ΟΑΚΑ, του Τείχος των Εθνών και της αγοράς.

Πλέον, τα συνεργεία ελέγχουν για την ύπαρξη προβλημάτων στις εγκαταστάσεις, όπως διαβρώσεις, αποφλοιώσεις, συγκολλήσεις και αναρτήρες.

Η παράδοση του πορίσματος στη διοίκηση του ΟΑΚΑ

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 το ΤΑΙΠΕΔ παρέδωσε το πόρισμα στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, με τα ευρήματα να είναι ανησυχητικά. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα στέγαστρα Καλατράβα και ποδηλατοδρομίου δεν έχουν την απαιτούμενη στατική επάρκεια.

Βρούτσης για ΟΑΚΑ: “Ό,τι κι αν χρειαστεί θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο”

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τη στατικότητα του ΟΑΚΑ, τόνισε πως εν πρόκειται για λουκέτο στο ΟΑΚΑ αλλά για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του«Εγώ κατανοώ και ήδη λειτουργούμε εδώ στο υπουργείο σε συνεργασία με όλους τους αθλητικούς φορείς για την οργανωτική ταλαιπωρία που θα υποστούν και είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. ‘Ήδη σήμερα έχουμε μεταφέρει στο ΤΕΕ που είναι ο θεσμικός και τεχνικός σύμβουλος της κάθε κυβέρνησης όλη τη μελέτη έτσι ώστε να δούμε εκ νέου αναλυτικά με επιστήμονες του Πολυτεχνείου τα επίμαχα σημεία της μελέτης που πράγματι όταν προχθές ήρθε στα χέρια μου έδειχναν μη επαρκή στατικότητα στο ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ό,τι κι αν χρειαστεί το ΟΑΚΑ θα ξαναλειτουργήσει ενώ έκανε λόγο για ένα εμβληματικό στάδιο και υπογράμμισε ότι «θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο».

” Ο,τι κι αν χρειαστεί το ΟΑΚΑ θα επαναλειτουργήσει”Για τον χρόνο επαναλειτουργίας εξήγησε ότι αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς και πρόσθεσε «Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι ό,τι κι αν χρειαστεί το ΟΑΚΑ θα επαναλειτουργήσει. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Είναι το εμβληματικό στάδιο της χώρας μας, είναι η καρδιά του αθλητισμού, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα βάλουμε όλα τα δυνατά μας για να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με μία προϋπόθεση: θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments