ΣΥΡΙΖΑ: Στην αντεπίθεση περνά η αριστερή πτέρυγα της Κομουνδούρου
Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη λειτούργησε κατευναστικά ως προς τις ανησυχίες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για την κατεύθυνση του κόμματος, αλλά η «Ομπρέλα» δεν βάζει το όπλο παρά πόδα.
Η επιστολή στους δυο γραμματείς του κόμματος ήταν μια ευθεία προειδοποίηση στην ηγεσία του κόμματος από την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι δεν πρόκειται να αφήσει πολλά περιθώρια προσαρμογής στον νέο πρόεδρο.
Η ομάδα Τσακαλώτου πιέζει με κάθε τρόπο και μετέρχεται κάθε μέσου που διαθέτει ασκώντας πιέσεις για να συνεδριάσουν τα όργανα με στόχο να μην παραπεμφθεί στις Καλένδες το Συνέδριο.
Μετά τη στρατιωτική θητεία του Κασσελάκη
Πέρα από την πρώτη τετ α τετ αναμέτρηση στην Πολιτική Γραμματεία -εκεί παίρνουν όλοι το λόγο- το μείζον για την Τάση της «Ομπρέλας» και των κορυφαίων στελεχών είναι η διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου το Νοέμβριο.
Η συζήτηση που άνοιξε και μάλιστα με θεαματικό τρόπο για τη στράτευση του 35χρονου προέδρου από την ομογένεια θορύβησε ακόμη περισσότερο τα στελέχη της Ομπρέλας ότι το Συνέδριο οδεύει προς αναβολή για το νέο έτος.
Από την πλευρά όμως κορυφαίων στελεχών που έχουν συμπαραταχθεί με το νέο πρόεδρο εκτιμάται ότι ακόμη και αν ο κ. Κασσελάκης δεν είχε αυτή την υποχρέωση με τη στρατιωτική του θητεία το έκτακτο Συνέδριο δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί νωρίτερα με δεδομένη την αντικειμενική δυσκολία που υπάρχει να συνταχθεί από το κείμενο των θέσεων μέχρι την εκλογή των συνέδρων η οποία από μόνη της απαιτεί ενάμιση με δυο μήνες όπως σημείωναν.
Η συνεδρίαση της “Ομπρέλας”
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καθίσταται κομβική για την εσωκομματική αντιπολίτευση προτού οι πρώτες τάσεις φυγής από τη μια πλευρά μετατραπούν σε κύματα αποχωρήσεων από την άλλη.
Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν οι -σε βαθμό προσβολής- δηλώσεις του κ. Φίλη στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη μπορούν να έχουν λειανθεί μέχρι την ΠΓ.
Ήδη πάντως εισηγήσεις προς τον επικεφαλής της Τάσης κ. Τσακαλώτο είναι για φυγή από το ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή σκληρές εκφράσεις εκστόμισε και ο κ. Φίλης, ωστόσο και από τα δυο στρατόπεδα αναρωτούνται μπορούν να μαζευτούν πίσω και πόσο μάλλον από ένα στέλεχος του βεληνεκούς του πρώην Υπουργού.
Φθορά
Το μόνο βέβαιο είναι ότι από την πλευρά των μετριοπαθών στελεχών εκφράζεται η βεβαιότητα σε πολλές περιπτώσεις ότι όλα όσα ειπώθηκαν και η εικόνα που δόθηκε προς τα έξω κοστίζει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη πολλά στελέχη και μέλη του κόμματος «αποστρατεύονται» και αποσύρονται από τις γραμμές του κόμματος ενώ μεγάλο μέρος και της μη δημοσκοπικής ανάκαμψης αποδίδεται ακριβώς σε αυτό το κλίμα εσωστρέφειας που οικοδομείται συστηματικά από την ημέρα που εκλέχτηκε ο κ. Κασσελάκης.
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ανηλεή πόλεμο φθοράς ώστε να κοπεί η όποια πιθανότητα ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις που αναμένονταν.
Ο κ. Κασσελάκης πάντως ανεβάζει τώρα τον πήχη πιο ψηλά σε σχέση με τις κάλπες του Ιουνίου και έχει στο μυαλό του τις κάλπες της αυτοδιοίκησης και αυτός είναι ένας ακόμη αντικειμενικός λόγος ότι το έκτακτο συνέδριο ή η Πολιτική Γραμματεία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν πριν αυτή την κρίσιμη μάχη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας