Διεθνή

ΗΠΑ: Η Γερουσία απέτρεψε την τελευταία στιγμή την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους

ΗΠΑ: Η Γερουσία απέτρεψε την τελευταία στιγμή την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Mryville.edu - Difference Between House and Senate

Το μέτρο εγκρίθηκε από 88 γερουσιαστές, αποτρέποντας το λεγόμενο shutdown.

Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε χθες Σάββατο το βράδυ έκτακτο μέτρο με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες προτού ενσκήψει το shutdown, η αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών, που θα έθετε χιλιάδες εργαζομένους από τεχνική άποψη στην ανεργία και θα διέκοπτε την επισιτιστική βοήθεια σε μέρος των δικαιούχων, μεταξύ άλλων.

Κάνοντας αναστροφή την τελευταία στιγμή, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε προηγουμένως το κείμενο που πρότεινε στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων για να αποφευχθεί η παράλυση.

Το μέτρο εγκρίθηκε από 88 γερουσιαστές –9 ψήφισαν κατά–, αποτρέποντας in extremis το λεγόμενο shutdown για 45 ημέρες.

Η παρέμβαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Προηγουμένως, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα ένα νομοσχέδιο έκτακτης χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους, βασικό βήμα για να αποφευχθεί την ύστατη ώρα η δημοσιονομική παράλυση της χώρας.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με335θετικές ψήφους και91αρνητικές.

Στη συνέχεια, ετέθη προς ψήφιση στη Γερουσία.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν χάσει τη θέση του λόγω του εκβιασμού μιας μικρής ομάδας Ρεπουμπλικάνων βουλευτών που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, αν είναι να χάσει την προεδρία προκειμένου να αποτραπεί μια δύσκολη περίοδος για την Αμερική, προτίθεται να το κάνει.

Όπως επισημαίνει το AP, χωρίς την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι θα αντιμετώπιζαν μια πρωτοφανή «εργασιακή περιδίνηση», καθώς περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εν ενεργεία και εφεδρικοί στρατιωτικοί δεν θα πληρώνονταν.

Η Γερουσία προώθησε σε συνεδρίαση το δικό της πακέτο που υποστηρίζεται τόσο από Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους ώστε να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση βραχυπρόθεσμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments