Διεθνή

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Βουλή η παράταση του προϋπολογισμού- Η συνέχεια στη Γερουσία

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Βουλή η παράταση του προϋπολογισμού- Η συνέχεια στη Γερουσία

Πηγή Φωτογραφίας: How to Fix the House of Representatives | National Affairs.com

Το νομοσχέδιο χρειαζόταν να υπερψηφιστεί από τα δύο τρίτα των μελών της Βουλής, δεδομένου ότι ψηφίστηκε μέσω μιας ταχείας διαδικασίας.

Μετά από μια συνεδρίαση για γερά νευρά, η Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε τη νομοθετική ρύθμιση για προσωρινή χρηματοδότηση, ανοίγοντας τον δρόμο για να αποφευχθεί το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το CNN, η πρόταση για παράταση 45 ημερών στην χρηματοδότηση πέρασε με ψήφους 335 υπέρ έναντι 91 κατά με το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει τη βοήθεια για φυσικές καταστροφές αλλά όχι πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία ή την ασφάλεια των συνόρων. Από πλευράς των Δημοκρατικών ο μόνος που καταψήφισε ήταν ο βουλευτής του Ιλινόις, Μάικλ Κουίγκλι.

Το νομοσχέδιο χρειαζόταν να υπερψηφιστεί από τα δύο τρίτα των μελών της Βουλής, δεδομένου ότι ψηφίστηκε μέσω μιας ταχείας διαδικασίας. Το νομοσχέδιο κατευθύνεται τώρα στη Γερουσία, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία.

Πλέον γίνεται αγώνας με τον χρόνο, καθώς το μέτρο πρέπει να υπερψηφιστεί από τη Γερουσία και ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να το υπογράψει για να γίνει νόμος πριν λήξει η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στις 12:01 π.μ. (τοπική ώρα) την Κυριακή, έτσι ώστε να αποφευχθεί το shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιθανότατα θα υποστήριζε τον συμβιβασμό για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που μόλις πέρασε από τη Βουλή με τις διακομματικές ψήφους, ανέφερε στο CNN αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος το νομοσχέδιο «κρατά την κυβέρνηση ανοιχτή και περιλαμβάνει βοήθεια σε περίπτωση φυσικών καταστροφών». Πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος αναμένει από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι να κάνει πράξη τη δηλωμένη υποστήριξή του στην Ουκρανία με ξεχωριστά μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments