Στην εξίσωση των επιδομάτων μητρότητας προχωρά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τη συνδέει άρρηκτα με την αντιμετώπιση του δημογραφικού μας προβλήματος.
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη αδικία, που διέκρινε άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έδωσε τις σχετικές εντολές», αναφέρει σχετικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος υπενθυμίζει ότι «στον ιδιωτικό τομέα υπήρχε μια διάκριση ανάμεσα, αφενός, στους μισθωτούς και, αφετέρου, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι μισθωτοί έπαιρναν σχεδόν διπλάσιο επίδομα μητρότητας».
Η εν λόγω διάκριση είναι, κατά τον υπουργό, «άδικη, γιατί η αγρότισσα μητέρα και η ελεύθερη επαγγελματίας, η οποία είναι ταυτοχρόνως μητέρα, λαμβάνει σήμερα μικρότερο επίδομα μητρότητας από τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «έρχεται να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία, εξισώνοντας το ύψος των επιδομάτων μητρότητας. Έτσι, δεν θα μειονεκτεί πλέον ούτε η αγρότισσα μητέρα, ούτε η ελεύθερη επαγγελματίας μητέρα. Αίρουμε αποφασιστικά τη βαθιά άδικη αυτή διάκριση. Δίνουμε 2.762 ευρώ σε κάθε νέα μητέρα».
Παράλληλα, με την εξίσωση των επιδομάτων μητρότητας, επιδιώκεται η καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας: «Ενθαρρύνουμε τις γεννήσεις και καταπολεμάμε την υπογεννητικότητα και, άρα, αντιμετωπίζουμε και το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η πατρίδα μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το δημογραφικό ζήτημα. Είναι εθνικό και κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα λάβει και άλλα μέτρα για να ενισχύσει τις γεννήσεις στην Ελλάδα. Πρέπει να αντιστρέψουμε τη δημογραφική μας πτώση. Αν αυτό δεν το καταφέρουμε, η Ελλάδα θα καταδικαστεί σε οικονομική ανέχεια και σε μεγάλα εσωτερικά προβλήματα».