«Ποια σεισμικά ρήγματα απειλούν την Αττική; Πολλοί ρωτούν. Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Αντισεισμικής Ενημέρωσης που κάνουμε από χρόνια, απαντώ, πάντα με ελεγμένα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων περίπου 120 ετών» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος πριν απαριθμήσει τα τρία πιο επικίνδυνα στην Αττική.
«1. Ρήγμα Ωρωπού, σεισμός 20-7-1938, πολλές βλάβες, πολλά θύματα.
2. Ρήγματα Αλκυονίδων-Σχίνου-Καπαρελίου, σεισμοί 24/2, 25/2 και 4/3 του 1981. Πολλές βλάβες και θύματα στην επικεντρική περιοχή, σημαντικές βλάβες στην Αττική.
3. Ρήγμα Φυλής, Πάρνηθα, σεισμός 7-9-1999, πολλές βλάβες, πολλά θύματα στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Υπάρχουν και άλλα ενεργά ρήγματα αλλά δεν διαθέτουμε στοιχεία για το πότε ενεργοποιήθηκαν στο παρελθόν. Εδώ στο ρήγμα της Φυλής σε υπαίθρια ενημέρωση» έγραψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες σχολιάζοντας την σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό είχε σημειώσει μιλώντας στην ΕΡΤ πως «τα δεδομένα που έχουμε που είναι αναντίρρητα μάς δείχνουν ότι οι ισχυροί σεισμοί με μέγεθος 6 και μεγαλύτερο στον Κορινθιακό κόλπο επαναλαμβάνονται κάθε 25 με 30 χρόνια. Είμαστε στα 27 χρόνια. Ο τελευταίος ισχυρός σεισμός αυτού του είδους ήταν στο Αίγιο το 1995».