Ελλάδα

OAKA: Ο φάκελος με τα προβλήματα στατικότητας έχει ήδη πάει στο τεχνικό επιμελητήριο

OAKA: Ο φάκελος με τα προβλήματα στατικότητας έχει ήδη πάει στο τεχνικό επιμελητήριο

Πηγή Φωτογραφίας: YouTube Greece in Focus | Travel in Greece

Κυρ. Μητσοτάκης: Κάποιοι μας εγκαλούν επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια

Σε δεύτερη μελέτη για το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικά και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της πρώτης μελέτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαδικασία της δεύτερης μελέτης θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ η πρώτη έχει ήδη διαβιβαστεί στο ΤΕΕ. Μάλιστα, θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διερευνήσει τα προβλήματα της στατικής επάρκειας του στεγάστρου που είχε κατασκευαστεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα σε βάθος πενταετίας ώστε να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

Ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση και αν τηρήθηκαν.

Υπήρχαν εισηγήσεις (άλλων οργάνων) για περιοδική συντήρηση (κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί) και ποια ήταν η κατάληξή τους;

Γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή; Στο μικροσκόπιο μπαίνουν επίσης και τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι κυβέρνηση διαμηνύει ότι το κλείσιμο του ΟΑΚΑ είναι προσωρινό και πως θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Κάποιοι μας εγκαλούν επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια «Η είδηση είναι πως το ΟΑΚΑ έκλεισε διότι έγινε έλεγχος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα. Γιατί έγινε αυτός ο έλεγχος; Γιατί πολύ απλά προχωράμε στην ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου. Γιατί το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και επενδύουμε 57 εκ. ευρώ για τη συντήρησή του ΟΑΚΑ. Για να γίνει η συντήρηση έπρεπε να γίνει η μελέτη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004. Και για κάποιο λόγο, αυτό αρκεί για να μας εγκαλούν κάποιοι. Επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός για το θέμα των τελευταίων ημερών», τόνισε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments