Οδηγός

Συντάξεις: Οριστικοποιήθηκε το ποσοστό των αυξήσεων [vid]

Συντάξεις: Οριστικοποιήθηκε το ποσοστό των αυξήσεων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Η πλειοψηφία των συνταξιούχων-περίπου 80% με 85% θα δει αυξήσεις μικρές και μεγαλύτερες στις αποδοχές, ωστόσο ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός δικαιούχων δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ επιπλέον.

«Κλείδωσαν» στο 3,1% οι αυξήσεις στις συντάξεις το 2024. Τι θα ισχύσει με το επίδομα διαφοράς.

«Κλείδωσαν» στο 3,1% οι αυξήσεις στις συντάξεις το 2024. Τι θα ισχύσει με το επίδομα διαφοράς. Στο 3,1% «κλείδωσαν» οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις που θα δοθούν στους συνταξιούχους από το 2024. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε από τηλεοράσεως ο Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως οι αυξήσεις θα είναι μικρότερες σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της υποχώρησης του πληθωρισμού.

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από το νέο έτος

Η πλειοψηφία των συνταξιούχων-περίπου 80% με 85% θα δει αυξήσεις μικρές και μεγαλύτερες στις αποδοχές, ωστόσο ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός δικαιούχων δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ επιπλέον.

Αυτή η κατηγορία των συνταξιούχων έχει υψηλή προσωπική διαφορά, η οποία θα συμψηφιστεί με τα ποσά της αύξησης και ουσιαστικά θα τα εκμηδενίσει. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δικαιούχων, οι αυξήσεις θα είναι και πάλι μόνο λογιστικές-ονομαστικές, αλλά δεν θα προσμετρούνται επί της ουσίας στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές.

Συντάξεις: Τι θα ισχύσει με το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Για αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων, που η προσωπική διαφορά εκμηδενίζει τις αυξήσεις, θα δοθεί και φέτος το σχετικό επίδομα, το οποίο θα είναι «ψαλιδισμένο» σε σχέση μ’ αυτό που δόθηκε τον Ιανουάριο του 2023.

Ειδικότερα το επίδομα που θα λάβουν πάνω από 250.000 συνταξιούχοι τον Δεκέμβριο, θα κυμαίνεται από 1 00 έως 200 ευρώ, ενώ η προηγούμενη ενίσχυση ξεκινούσε από το ποσό των 200 ευρώ και έφτανε τα 300 ευρώ. το επίδομα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments