Οικονομία

Airbnb: Νέο ρεκόρ για την Ελλάδα

Airbnb: Νέο ρεκόρ για την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Realpropertymgt.com - How to Avoid Renting to a Professional AirBnB “Resident”

Νέο ρεκόρ στο εξάμηνο σε Ελλάδα και Ε.Ε. στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Προς νέο ρεκόρ οδεύουν οι κρατήσεις σε βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα, καθώς οι διανυκτερεύσεις τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους ξεπερνούν τα επίπεδα του «χρυσού» 2022, αλλά και του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι επισκέπτες στην Ελλάδα έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο άνω των 9,3 εκατ. διανυκτερεύσεων μέσω των πλατφορμών Airbnb, Booking, Expedia Group και Tripadvisor. Το ίδιο διάστημα του 2022, χρονιάς-ρεκόρ για την ελληνική αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης, είχαν καταγραφεί περίπου 8 εκατ. διανυκτερεύσεις. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση της τάξης του 15,76% σε ετησιοποιημένη βάση.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενός έτους επίσης εμβληματικού για τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 32%, από περίπου 7 εκατ.

Οι επιδόσεις του 2023 είναι αυξημένες σε όλους τους μήνες το πρώτο εξάμηνο, αλλά ιδιαίτερα μεγάλη είναι η διαφορά που καταγράφεται την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου με συνολικά 7,77 εκατ. διανυκτερεύσεις έναντι 6,82 εκατ. το 2022 και 5,95 εκατ. το 2019.

Οι επιδόσεις στην Ευρώπη

Αντίστοιχη είναι η τάση που επικρατεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι διανυκτερεύσεις το πρώτο εξάμηνο έφτασαν τα 236 εκατ. έναντι 199 εκατ. το 2022 (αύξηση περίπου 18,8%) και 193 εκατ. το 2019 (+22,6%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ώθηση έδωσε το δεύτερο τρίμηνο, με 153 εκατ. διανυκτερεύσεις στην Ε.Ε., το οποίο και αντιπροσωπεύσει αύξηση 15,8 % έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι. Ειδικότερα, τον Μάιο ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 19,5% τον Απρίλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, κατά 22,6% τον Μάιο και κατά 8,4% τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραθαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί παραμένουν δημοφιλείς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ ορισμένες τοποθεσίες προσελκύουν επισκέπτες ιδίως τους χειμερινούς μήνες. Όπως διαφαίνεται από τις κρατήσεις μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group και Tripadvisor, κορυφαίος προορισμός το πρώτο τρίμηνο του έτους στην Ε.Ε. ήταν η περιοχή του Ροδανού στις γαλλικές Άλπεις (5,2 εκατ. διανυκτερεύσεις), τα Κανάρια Νησιά (5 εκατ. διανυκτερεύσεις) και η Ανδαλουσία (4,3 εκατ. διανυκτερεύσεις) στην Ισπανία. Ψηλά στη λίστα του χειμώνα βρέθηκαν και άλλες περιοχές με χειμερινό τουρισμό, όπως το Τιρόλο της Αυστρίας (1,9 εκατ. διανυκτερεύσεις).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments