Πολιτική

Άδωνις: Οι επικουρικές συντάξεις θα έχουν μειωθεί κατά 40.000 ως το τέλος του χρόνου

Άδωνις: Οι επικουρικές συντάξεις θα έχουν μειωθεί κατά 40.000 ως το τέλος του χρόνου

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ACTION 24, Οι επικουρικές συντάξεις θα έχουν μειωθεί κατά 40.000 έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με την εκτίμηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι συντάξεις χηρείας είναι σύνθετο και δύσκολο πρόβλημα

Οι επικουρικές συντάξεις θα έχουν μειωθεί κατά 40.000 έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με την εκτίμηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις,  ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει: «Όταν πήγα στο υπουργείο Εργασίας οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις ήταν περίπου στις 65.000. Αυτή τη στιγμή τις έχουμε μειώσει στις 42.000. Με τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να φέρουμε στη Βουλή, θα έχουμε μια νέα μείωση κατά 15.000 περίπου και, έως το τέλος του χρόνου, θα έχουμε πέσει κάτω από τις 20.000».

Μιλώντας ακόμη για τις συντάξεις χηρείας, ο Άδωνις κάνει λόγο για «πάρα πολύ δύσκολο και σύνθετο θέμα» και συμπληρώνει ότι «ένας νόμος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε την περικοπή των συντάξεων χηρείας. Έχει γίνει περικοπή των συντάξεων σε ένα κομμάτι και δεν έχει γίνει σε ένα άλλο κομμάτι. Αυτό δημιουργεί δύο ταχύτητες και άρα, μεγάλη ανισότητα».

«Έτσι», καταλήγει ο υπουργός, «από όποια πλευρά και αν κινηθούμε, γεννιούνται δικαιώματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments