Άδωνις: Θετικό και χρήσιμο να δεχθούμε εργαζόμενους από την Αρμενία
Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ACTION24, «Θεωρώ ότι θα είναι και πολύ χρήσιμο για την ελληνική κοινωνία να υποδεχθούμε πρόσφυγες από την Αρμενία», τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Την πεποίθησή του ότι θα μπορούσαν να απασχοληθούν Αρμένιοι στην ελληνική αγορά εργασίας διατυπώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθυμίζει και τους στενούς πολιτισμικούς δεσμούς μας με τον αρμενικό λαό.
«Θεωρώ ότι θα είναι και πολύ χρήσιμο για την ελληνική κοινωνία να υποδεχθούμε πρόσφυγες από την Αρμενία», τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
«Οι Αρμένιοι είναι ένας λαός πολύ κοντά στον ελληνικό λαό. Έχουμε εδώ και αιώνες ισχυρή αρμενική κοινότητα στην Ελλάδα», υπενθυμίζει ο Άδωνις.
«Αυτό που δεν μπορεί να διευκρινιστεί είναι ο ακριβής αριθμός. Η συζήτηση είναι ακόμη προκαταρκτική. Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην περιοχή. Στην αρμενική πλευρά, προσπαθούν ακόμη να χειριστούν αυτό που έχει συμβεί. Δεν νομίζω ότι θα είναι, όπως γράφεται, 120.000 άνθρωποι. Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός των προσφύγων από την περιοχή αυτή. Είμαι πολύ θετικός στο να έρθουν άνθρωποι από την περιοχή αυτή. Έχουμε κάνει ήδη 170.000 μετακλήσεις».
Αναφερόμενος, δε, στο δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται η νομιμοποίηση των ξένων μεταναστών στην Ελλάδα, ο υπουργός Εργασίας τονίζει πως «αυτό το αποφασίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δεν είμαι ο αρμόδιος υπουργός. Ωστόσο, για μένα, αυτό θα ήταν η τελευταία λύση να δεχθούμε μετανάστες, όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα των New York Times. Έχουμε πολλές άλλες λύσεις, για να φτάσουμε εκεί».
«Γενικότερα», καταλήγει ο Άδωνις, «πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι έχουμε τεράστιο έλλειμμα εργατικών χεριών. Όλοι οι τομείς της οικονομίας παραπονούνται για το έλλειμμα αυτό, όπως ο κατασκευαστικός κλάδος, ο τουρισμός και οι αγροτικές εργασίες. Για παράδειγμα, επί υπουργίας Μάκη Βορίδη, προωθήσαμε ρύθμιση σε δικαιούχους επιδομάτων να εργάζονται χωρίς να χάνουν τα επιδόματά τους. Η χρήση των διατάξεων αυτών είναι μηδενική. Ούτε ένας!».
Το σχόλιο σας