SPOTLIGHTS

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Τι προετοιμάζει η Κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Τι προετοιμάζει η Κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Omlet.fr - Des journées dédiées aux animaux

Η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών, Μαριάνθη Δημοπούλου, προαναγγέλλει δύο καινοτομίες.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών, Μαριάνθη Δημοπούλου προανάγγειλε τη λειτουργία δύο καινοτομιών για τα ζώα συντροφιάς το επόμενο διάστημα στο ΑΠΕ. 

View this post on Instagram

A post shared by Vizsla (@ig_vizslaclub)

Αναλυτικότερα, η πρώτη αφορά στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ), στο οποίο οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να στείλουν δείγμα DNA των ζώων τους εφόσον δεν επιθυμούν να τα στειρώσουν.

Η δεύτερη είναι για τα πρώτα τέσσερα υπομητρώα του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς (Ε.Μ.Ζ.Σ), της ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία θα καταγράφονται μεταξύ άλλων τα φιλοζωικά σωματεία, τα καταφύγια ζώων, οι εκτροφείς, οι υιοθεσίες αδέσποτων κ.α.

«Η προστασία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και της ευζωίας τους μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό οδοδείκτη για την κοινωνία μας», τονίζει η κα. Δημοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments