Αθλητισμός

Διπλάσιες τελικές και πολύ μεγαλύτερο δείκτη Χ Goals η ΑΕΚ από τον μεγάλο Άγιαξ [vid]

Διπλάσιες τελικές και πολύ μεγαλύτερο δείκτη Χ Goals η ΑΕΚ από τον μεγάλο Άγιαξ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364031] EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Είναι εντυπωσιακό το γεγονος ότι η ΑΕΚ φέτος στην Ευρώπη, όχι απλά κοίταξε στα μάτια κάθε αντίπαλο που αντιμετώπισε αλλά στα μεταξύ τους παιχνίδια έκανε και καλύτερα νούμερα

Είναι εντυπωσιακό το γεγονος ότι η ΑΕΚ φέτος στην Ευρώπη, όχι απλά κοίταξε στα μάτια κάθε αντίπαλο που αντιμετώπισε αλλά στα μεταξύ τους παιχνίδια έκανε και καλύτερα νούμερα, έχοντας μια εντελώς ανταγωνιστική εικόνα. Μιλάμε για παιχνίδια κόντρα στην πρωταθλήτρια Κροατίας, την νταμπλούχο Βελγίου, την αγγλική Μπράιτον και πλέον ήρθε και ο Άγιαξ να προστεθεί στο… γκρουπ.

Στην πρώτη επίσκεψη των Ολλανδών στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά το μακρινό 1994, η ΑΕΚ έβγαλε κάποια από τα ψηλά της ταβάνια κάτι που αποτυπώνεται και μέσω τον xGoals, με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο.

Εντυπωσιακή διαφορά στα xGoals

Σύμφωνα με το Wyscout η «Ένωση» έβγαλε στο ματς κόντρα στον Αίαντα δείκτη xGoals 3.05. Μιλάμε για έναν πολύ ψηλό δείκτη για αυτό το επίπεδο, δείγμα της επιθετικότητας των παικτών του Ματίας Αλμέιδα στο ματς. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι ο Άγιαξ έβγαλε δείκτη xGoals 1.78. Αν σκεφτεί κανείς ότι στον συγκεκριμένο συντελεστή το 0.76 είναι από την εκτέλεση πέναλτι, θα αντιληφθεί ότι η ΑΕΚ απείλησε πολύ περισσότερο σε κανονική ροή αγώνα. σύμφωνα με το aek365.org

Διπλάσιες τελικές η ΑΕΚ, περισσότερες φορές βρήκε εστία ο Άγιαξ

Οι συγκεκριμένοι δείκτες, σύμφωνα πάντα με το Wyscout, προέκυψαν μέσα από τις 22 καταγεγραμμένες τελικές προσπάθειες της ΑΕΚ και από 10 του Άγιαξ. Αξίζει επίσης να σημειωθει πως παρότι υπήρχε σημαντική διαφορά στον αριθμό των φορών που τελείωσαν φάσεις οι δυο ομάδες, βρήκαν περίπου τις ίδιες φορές εστία: 6 φορές η ΑΕΚ και 7 ο Άγιαξ..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments