Οικονομία

Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Fr.freepik.com - Toile De Fond De Ville Intelligente De Nuit Créative Avec Interface Et Concept D'innovation Technologique

Με ισχυρή παρουσία ισραηλινών κεφαλαίων.

Την είσοδο ισχυρών ισραηλινών επενδυτικών κεφαλαίωνστο μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς (Thess INTEC) στη νοτιοανατολική Ευρώπη που θα αποκτήσει σύντομα η Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε ο ιδρυτής και CEO της Innovation BaseCamp Uzy Zwebner.

Σύμφωνα με τον ίδιο «στόχος είναι να χτιστούν 110.000 τετραγωνικά μέτρα, που θα στεγάσουν ισραηλινές και διεθνείς εταιρείες, θερμοκοιτίδες, τοπικές επιχειρήσεις και start up».

Μιλώντας πρόσφατα στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη ο Zwebner σημείωσε ότι έχει ήδη υπογράψει τη σχετική συμφωνία και εξέφρασε την ελπίδα πως σε τρία χρόνια να έχουμε το πρώτο κτίριο.

«Εκεί, θα απασχολούνται μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι από τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε και έδωσε περισσότερα στοιχεία για το προφίλ του έργου λέγοντας πως «θα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της Μπερ Σεβά, με τη διαφορά ότι θα έχει θάλασσα και παραλία κοντά».

Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας Μπερ Σεβά κατασκευάστηκε στο Ισραήλ και σε λίγα χρόνια να εξελίχθηκε σε πόλο έλξης για κολοσσούς της τεχνολογίας και δεκάδες start up, με 4.000 εργαζόμενους και εισόδημα για την τοπική οικονομία που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Πρόκειται για ένα κέντρο που φιλοξενεί συνεργασίες μεταξύ πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, εταιρειών, δημόσιου τομέα και τοπικών κοινωνιών με κύριο στόχο την προώθηση της κουλτούρας της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των εταίρων που βασίζονται στη γνώση, με αποτέλεσμα προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής για τις παγκόσμιες αγορές.

Ενδεικτικό είναι, όπως ανέφερε ο Zwebner, ότι μέσα σε 10 χρόνια «καταφέραμε να προσελκύσουμε δώδεκα από τις πιο διάσημες διεθνείς εταιρείες: από την Intel και την Deutsche Telecom, στην NVIDIA και την IBM» και υπογράμμισε τις δυσκολίες προσέλκυσης επιχειρήσεων, καθώς κάθε μια έχει διαφορετικές διαδικασίες και φιλοσοφίες ως προς τη λήψη των αποφάσεων.

Παρόλα αυτά, συνέχισε, «εμείς, όπου κι αν πάμε, πρέπει να έχουμε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα» για να τονίσει ότι «ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση των επιχειρήσεων, είναι το ανθρώπινο ταλέντο διότι χωρίς το ανθρώπινο ταλέντο, οι εταιρείες δεν θα έρθουν».

Ο σχεδιασμός του  Thess INTEC

Το Thess INTEC αναπτύσσεται σε μία παραθαλάσσια τοποθεσία συνολικής έκτασης 760.000 τ.μ. και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ενισχύει την ανταλλαγή γνώσεων σε όλο το περιβάλλον του campus.

Οι υπερσύγχρονες ανέσεις του Κέντρου περιλαμβάνουν βιομηχανικά εργαστήρια, μηχανήματα, εγκαταστάσεις υπολογιστών, ευέλικτους χώρους γραφείων, χώρους συνεργασίας και δικτύωσης, ένα συνεδριακό κέντρο και πολλές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και αναψυχής.

Το Thess INTEC βρίσκεται πολύ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στο προάστιο της Περαίας. Συγκεκριμένα βρίσκεται στη νότια ακτή του Θερμαϊκού κόλπου, περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments